Διάσωση δελφινιού από ψαράδες στην Κάλυμνο - «Καθόταν σαν μωρό», λέει ο ψαράς (video)

Ψαράδες στην Κάλυμνο έσωσαν ένα δελφίνι που μπλέχτηκε στα δίχτυα τους και το βίντεο που καταγράφει τη διάσωσή του, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Οι ψαράδες εντόπισαν το δελφίνι στην επιφάνεια της θάλασσας και παρατήρησαν πως κάτι δεν πάει καλά. Το τράβηξαν προς το σκάφος τους, το ανέβασαν με προσοχή και φροντίδα, του αφαίρεσαν τα πλέγματα και στην συνέχεια το άφησαν ελεύθερο στη θάλασσα.

Στο Action24 μίλησε ο ψαράς από την Κάλυμνο που έσωσε ένα δελφίνι που πιάστηκε στα δίχτυα του. «Το είδαμε στον αφρό. Δεν είχε πιαστεί σε αγκίστρι, δεν είχε τραυματιστεί ήταν εντελώς ανέπαφο. Μωρό ήταν, 25 κιλά, η μύτη μου φάνηκε περίεργη και όπως μου είπε ένας ιχθυολόγος όταν μεγαλώνει διαμορφώνεται το πρόσωπό του. Το βγάλαμε πάνω, κόψαμε το παραγάδι, και το ρίξαμε πάλι μέσα. Στην αρχή πήγε να σπαρταρίσει, αλλά μετά καθόταν σαν μωρό. Δείτε πως είναι στην αγκαλιά του αλιεργάτη» , ανέφερε.

Ο τρόπος με τον οποίο το μικρό σε ηλικία δελφίνι κάθεται στην αγκαλιά του ψαρά συγκινεί. Χθες σημειώθηκε κι ένα ακόμη περιστατικό με δελφίνι που βγήκε στα ρηχά, αυτήν την φορά στην Κόρινθο.

Το βίντεο από την διάσωση του δελφινιού στην Κάλυμνο ανέβηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.