Καιρός Αγίου Πνεύματος: Μετά τις βροχές, τριήμερο με 30άρια - Πού θα σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Μετά από μία εβδομάδα μεγάλης αστάθειας αλλά και έντονων βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, από αύριο το σκηνικό αλλάζει και οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για αίθριο καιρό, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμα και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα είναι ήπιος, καθώς τα έντονα χαρακτηριστικά απομακρύνονται και κατευθύνονται προς την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του meteo.gr, για αύριο Σάββατο προβλέπεται περιορισμός της αστάθειας σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, ενώ θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Παράλληλα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα πυκνώσουν. Όμβροι, βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στον ορεινό άξονα της Πίνδου και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Βόρειας Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών φαινομένων εντοπίζεται στα ορεινά της Κρήτης και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει η θερμοκρασία τους 31 βαθμούς το Σάββατο

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27-29, στην Ήπειρο από 15 έως 29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 29-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28-29 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο, θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στα Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις 2-4 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το meteo.gr, στην Αττική περιμένουμε αύριο Σάββατο πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29-30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26-27 βαθμούς.

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη,
σήμερα Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα του έντονα άστατου καιρού, ενώ από αύριο η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά και ανεβαίνει και η θερμοκρασία. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο τα σύννεφα αναμένεται να απομακρυνθούν προς την Τουρκία και θα υπάρξουν μεμονωμένες νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Ήπιος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή (4/6), με κάποιες μεμονωμένες μπόρες το απόγευμα σε ορεινές περιοχές, ενώ τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (5/6) οι καιρικές συνθήκες θα είναι και πάλι καλές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Βίντεο: Οι προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτός ο ήπιος καιρός το τριήμερο θα συνοδευτεί από άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει στους 30 αλλά και στους 32 βαθμούς. Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, στο εσωτερικό της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προς τη Λακωνία και Μεσσηνία, καθώς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.