Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Πήραν προθεσμία οι επτά συλληφθέντες

Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη (6/6) έλαβαν οι επτά νέοι συλληφθέντες για την υπόθεση βιασμού μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

 

Υπενθυμίζεται ότι, οι συλληφθέντες πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα την Παρασκευή (2/6), ενώ οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται είναι γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία.

Νωρίτερα, την Παρασκευή (2/6) η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής προχώρησε στην σύλληψη ενός ακόμα ατόμου, 48 ετών και με καταγωγή από το Μπαγκλαντές για την ίδια υπόθεση.

Video of the Day

Το Μπελίζ είναι πολλά περισσότερα από ήλιο και θάλασσα

Ο συλληφθείς κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση. Ο 48χρονος θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ταυτόχρονα, ξεκινάει νέος κύκλος ανακρίσεων καθώς ο πρώτος, που αφορά τον Ηλία Μίχο και τους περισσότερους από τους «πελάτες» του στα ραντεβού με το παιδί, έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων

Στον εισαγγελέα αναμένεται να διαβιβαστεί η δικογραφία μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες προκειμένου να υποβάλλει πρόταση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων. Ανάμεσά τους είναι και η μητέρα της 12χρονης που παραμένει στην φυλακή και ακολούθως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την τύχη τους.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας του ορίου του 18μήνου που υφίσταται για την προσωρινή κράτηση εκείνων που είναι προσωρινά κρατούμενοι, κρίθηκε ότι πρέπει να κλείσει ο πρώτος κύκλος της έρευνας, ώστε να προχωρήσει άμεσα και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα η ποινική διαδικασία.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων που προκύπτουν στην υπόθεση.