Τροχαίο-σοκ στην Κηφισίας: Στα 160 μέτρα η κοντινότερη διάβαση - Τι λέει ειδικός πραγματογνώμονας (video)

Αγωνία επικρατεί για την εξέλιξη της υγείας του 3χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε χθες (1/6) το πρωί από διερχόμενο μηχανάκι στη λεωφ. Κηφισίας και νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Παίδων».

Το άτυχο 3χρονο μαζί με την 70χρονη γυναίκα με καταγωγή από την Γεωργία που το πρόσεχε επιχείρησαν να διασχίσουν την λεωφόρο Κηφισίας σε ώρα αιχμής από σημείο όπου δεν υπήρχε ούτε διάβαση πεζών, αλλά ούτε φωτεινός σηματοδότης με αποτέλεσμα διερχόμενο μηχανάκι να τις παρασύρει.

Το παιδί μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Παίδων», ενώ η ηλικιωμένη διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου και νοσηλεύεται, σε κατάσταση σοκ. Από την άλλη, οδηγός του δίκυκλου, ένας 35χρονος κούριερ, συνελήφθη κατόπιν εισαγγελικής εντολής με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς για το τροχαίο-σοκ

Το iefimerida.gr, μετά και τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη στιγμή του σοκαριστικού τροχαίου, επικοινώνησε με τον πραγματογνώμονα, Παναγιώτη Μαδιά ο οποίος βρέθηκε στο σημείο της παράσυρσης το πρωί της Πέμπτης (1/6).

Όπως αναφέρει ο κ. Μαδιάς από το βίντεο που δημοσιεύτηκε «δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός της μηχανής τη στιγμή που παρέσυρε τη γυναίκα και το παιδί, ωστόσο μπορούμε -με κάθε επιφύλαξη- να δούμε το χρόνο αντίδρασης που είχε προκειμένου να αποτραπεί το ατύχημα».

Σημειώνεται ότι το όριο ταχύτητας στην λεωφόρο Κηφισίας είναι τα 70 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η γυναίκα με το 3χρονο κοριτσάκι έφτασαν στο διαχωριστικό διάζωμα της Κηφισίας από το ρεύμα της Κηφισίας προς Αθήνα προκειμένου να περάσουν στην απέναντι πλευρά προς Κηφισιά.

«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ατύχημα έγινε προς τη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας. Αυτή η απόσταση, από το διάζωμα στη μεσαία λωρίδα υπολογίζεται ότι γίνεται σε περίπου 4 δευτερόλεπτα. Επομένως ο οδηγός της μηχανής φαίνεται να είχε κοντά στα 4 δευτερόλεπτα προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση, είτε με τροχοπέδηση, είτε με κάποιον ελιγμό από τη στιγμή που αιφνιδιάστηκε», αναφέρει.

«Ήταν ένα ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Στο φως της ημέρας, με επικρατούσες καιρικές συνθήκες ιδανικές», προσθέτει ο κ. Μαδιάς.

Στα 160 μέτρα η κοντινότερη διάβαση πεζών

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο κ. Μαδιάς στα 160 μέτρα από το σημείο του ατυχήματος υπάρχει διάβαση πεζών, την οποία η 70χρονη γυναίκα που συνόδευε το 3χρονο θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει. «Στα 700 μέτρα υπάρχει υπέργεια διάβαση (γέφυρα) που επίσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί», σημειώνει.

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα έχει καταλήξει να είναι η πιο εχθρική πόλη στην Ευρώπη για τους πεζούς. Οι οδηγοί των οχημάτων θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», καταλήγει.

Η στιγμή της παράσυρσης στην λεωφόρο Κηφισίας: