Πέραμα: Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες για το εργατικό δυστύχημα – Αναμένεται η δικάσιμος

Ελεύθεροι αφέθηκαν με προφορική εντολή του εισαγγελέα τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά το χθεσινό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενος και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι δύο. Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Πρόκειται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.

Η Ομοσπονδία Υπαλληλων Ελλάδος ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ ζητούν την αυστηρή διερεύνηση των αιτίων του συγκεκριμένου δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Επίσης, ζητούν να ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους εργασίας και να γίνονται αυστηρότεροι και εντατικότεροι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς για την τήρησή τους.

Η Λιμενική Αρχή Περάματος, είχε προχωρήσει στην σύλληψη των τεσσάρων μετά το χθεσινό εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν κατά τη διάρκεια εργασιών εξαγωγής του πτερυγίου με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος, από υπό επισκευή πλοίο, αυτό εκτινάχτηκε και αποσυνδέθηκε από τον γάντζο μεταφοράς του και στη συνέχεια έπεσε σε υφιστάμενο ικρίωμα στο οποίο βρίσκονταν τέσσερα άτομα που εκτελούσαν την εργασία, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον τραυματισμό επίσης ενός 47χρονου και ενός 43χρονου. που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενος και να τραυματιστούν σοβαρά δύο ακόμη.

Ο χειριστής του γερανοφόρου οχήματος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται στο «ΤΖΑΝΕΙΟ» νοσοκομείο και ο άλλος σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και εργαζομένων ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας Ελλάδος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ελλιπή μέτρα προστασίας και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, ζητώντας την εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Συγκεκριμένα ζητά την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, την άμεση κήρυξη της τοπικής σύμβασης ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου από το Υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή της σε όλους τους χώρους εργασίας