Παρέμβαση Ντογιάκου για την κυβερνοεπίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων - Ζητά συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία.

Όπως έγινε γνωστό, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες Αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Η σημερινή -δεύτερη- κυβερνοεπίθεση

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, νέα κυβερνοεπίθεση -αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ- προκάλεσε και σήμερα, Τρίτη (30/5), προβλήματα στη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, η κακόβουλη επίθεση απομονώθηκε, ωστόσο η πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων γινόταν με αρκετές καθυστερήσεις σε διάφορα σημεία της επικράτειας.

Σημειώνεται ότι σήμερα ήταν προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν χθες τις εξετάσεις τους, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που προκάλεσε η χθεσινή κυβερνοεπίθεση, με στόχο την Τράπεζα Θεμάτων.

Εντολή προς όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης να ολοκληρώσουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου τις εξετάσεις τους -παρά τις όποιες καθυστερήσεις- έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.