Βροχερός ο καιρός και σήμερα - Άστατο Σαββατοκύριακο προ των πυλών

Ο Μάιος, όπως όλα δείχνουν, θα ρίξει αυλαία με βροχές, καταιγίδες και ήπιες θερμοκρασίες. Ο καιρός σήμερα θα είναι άστατος με μπόρες και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το δυτικό Αιγαίο και κατά κανόνα μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε γενικά καλά για την εποχή επίπεδα (25 με 27 βαθμοί).

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

VROXES-SAVVATOKYRIAKO-EMY-XARTES

Παρόμοιος ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με αρκετή συννεφιά βροχή και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί και το θερμόμετρο στην πόλη από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο θα έχει αρκετές νεφώσεις κατά διαστήματα σε όλη τη χώρα, με τις βροχές να επηρεάζουν και τα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου από νωρίς μέχρι το απόγευμα. Στην ηπειρωτική Ελλάδα θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο φτάνοντας τοπικά έως και τα 6 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα.

KAIROSAURIO-EMY-MAIOS

Την Κυριακή αλλά και την επόμενη εβδομάδα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν να συνεχίζονται οι ίδιες συνθήκες με τις απογευματινές μπόρες να επιμένουν, χωρίς σημαντικές αλλαγές στους ανέμους και στην θερμοκρασία.

KAIROSKIRIAKIS-EMY-MAIOS

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα κυλήσει με θερμοκρασίες λίγο πιο χαμηλές από τα κανονικά.