«Με πήραν τηλέφωνο, απορροφήθηκα, αντί να πάω στον παιδικό, πήγα στη δουλειά», λέει ο τραγικός πατέρας στην Άρτα

Σε κατάσταση-σοκ εξακολουθεί να βρίσκεται όλη η χώρα με τον τραγικό θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους στην Άρτα το οποίο ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο.

Ο πατέρας νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου της Άρτας, ενώ χθες Τετάρτη (10/5) βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Άρτα: Τα πρώτα λόγια 37χρονου πατέρα

«Να μη ζήσει κανείς άνθρωπος αυτό που περνάμε εμείς», ήταν τα πρώτα λόγια του πατέρα μέσω του δικηγόρου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ο 37χρονος εξήγησε στον ανακριτή ότι το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε να πάει την κόρη του στον βρεφονηπιακό σταθμό και από εκεί στη δουλειά του. Στον δρόμο προς τον σταθμό τού τηλεφώνησε ένας συνάδελφός του από τον ΔΕΔΔΗΕ και του είπε ότι πρέπει να σπεύσει για να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, από όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη.

Το μοιραίο τηλεφώνημα

Μετά το τηλεφώνημα αυτό φαίνεται πως σκοτείνιασε το μυαλό του και ξέχασε εντελώς ότι στο πίσω κάθισμα, στο καρεκλάκι του, κοιμόταν το μωρό του. Έφτασε με το αυτοκίνητό του κοντά στον βρεφονηπιακό σταθμό, όμως αντί να σταματήσει και να αφήσει το παιδί, συνέχισε, έφτασε στη δουλειά του, πάρκαρε το αυτοκίνητό του κι έφυγε άρον άρον με υπηρεσιακό όχημα για τη Λευκάδα.

Τραγωδία στην Άρτα: Τι είπε ο 37χρονος πατέρας στους αστυνομικούς

«Έφυγα από το σπίτι. Πήρα έναν καφέ. Το μωρό κοιμόταν, το έβαλα στο πίσω κάθισμα. Μέχρι να φτάσω στον βρεφονηπιακό σταθμό, μεσολάβησε ένα τηλεφώνημα από τη δουλειά μου. Απορροφήθηκα και, αντί να πάω στον βρεφονηπιακό, πήγα στη δουλειά. Πάρκαρα το αυτοκίνητο κοντά στη δουλειά και έφυγα».

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή για τον θάνατο του βρέφους στην Άρτα

Σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή, το 5,5 μηνών βρέφος κατέληξε από θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου. Το μωρό είχε ασφυκτικό θάνατο, παραμένοντας για οκτώ ώρες κλεισμένο στο ΙΧ του πατέρα του, όπου αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.