Δίωξη για κακουργήματα στους συλληφθέντες για τα 100 κιλά κοκαΐνης

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα ασκήθηκε σε βάρος των 10 συλληφθέντων, μελών διεθνούς κυκλώματος, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, μετά την κατάσχεση ποσότητας κοκαϊνης άνω των 100 κιλών.

 

Η εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για «διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και «ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, κατ’ επάγγελμα».

Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της απείθειας, της οπλοκατοχής και της επικίνδυνης οδήγησης. Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 4η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης από την οποία ζήτησαν προθεσμία και παραμένουν υπό κράτηση.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν την Τρίτη (9/5) στην σύληψη των δραστών που κατηγορούνται πως παρέλαβαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης, που βρισκόταν σε πλοίο σκοπιανικής εταιρείας, από το Εκουαδόρ με κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Οι έξι εκ των συλληφθέντων ήταν ελληνικής καταγωγής και οι τρεις ήταν αλλοδαποί, ενώ αναζητείται ένας ακόμη Σκοπιανός.

Ειδικότερα, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στα Διαβατά όταν οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν, δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι δράστες και με τα οποία μεταφέρθηκε το παράνομο φορτίο.

Η Δίωξη Ναρκωτικών διεξήγαγε επιχείρηση παρακολούθησης της αποθήκης, από την οποία μόλις τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν να φύγουν το απόγευμα της Δευτέρας (8/5), πραγματοποιήθηκε έλεγχος με αποτέλεσμα να βρεθούν 104 κιλά και 611 γραμμάρια κοκαΐνης.