Αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας: Οι 9 περιοχές που θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες [χάρτης]

Για ένα νέο, μίνι κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει αύριο μεγάλα τμήματα της χώρας προειδοποιεί το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως αναφέρει, βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη 9/5, κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 8/5 σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου, και σταδιακά να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας ως το απόγευμα της Τρίτης 9/5.

Μίνι κακοκαιρία: Πού θα έχει φαινόμενα αύριο – Οι 9 ζώνες

Πιο αναλυτικά:

• Από το απόγευμα της Δευτέρας 8/5 έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης 9/5 αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου.
• Από το πρωί της Τρίτης 9/5 τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της Θράκης και της Μακεδονίας, καθώς και τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Βόρειας Πελοποννήσου, του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου.
• Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου.
• Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές εκδήλωσης των φαινομένων, η οποία κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Τρίτη 9/5:

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 9/5 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (μέτρια). Πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης μπορείτε να δείτε στο επεξηγηματικό βίντεο που ακολουθεί: