Δημοτικός υπάλληλος ο 52χρονος που πυρπόλησε 35 κάδους και δυο Ι.Χ. στη Ρόδο

Ένας 52χρονος δημοτικός υπάλληλος στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ήταν ο επίδοξος “Νέρωνας” που είχε γίνει εφιάλτης για τους κατοίκους στην περιοχή της Κρεμαστής στη Ρόδο, με τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που προκαλούσε σε κάδους απορριμμάτων.

Όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Ιαλυσού που αξιοποίησαν το υλικό από κάμερες ασφαλείας, ο εμπρηστής παρέμενε στα σημεία όπου ξεσπούσαν οι πυρκαγιές και μάλιστα έδινε… πληροφορίες για τους δράστες! Όταν ταυτοποιήθηκε, τον κάλεσαν σε κατάθεση τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και άρχισε να πέφτει σε αντιφάσεις.

Τελικά, ο 52χρονος παραδέχθηκε ότι τις νύχτες της 26ης Απριλίου, της Πρωτομαγιάς και της περασμένης Τετάρτης, είχε πυρπολήσει συνολικά 35 κάδους απορριμμάτων, ενώ από τις φλόγες καταστράφηκαν ολοσχερώς και δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι το έκανε επειδή χώρισε πρόσφατα και οι συγχωριανοί του δεν του έδιναν σημασία! Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.