Ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό για τη δολοφονία Καραϊβάζ - Το «βαθύ λαρύγγι» που προειδοποίησε την ΕΛΑΣ για την εκτέλεση πυγμάχου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες τις ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και άλλων υπόπτων για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Πέραν των δύο αδελφών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ, οι έρευνες στρέφονται κατά του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Μάλιστα ο γ.γ. του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στρ. Μαυροειδάκος (Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ 91,6 και 105) προανήγγειλε νέες συλλήψεις για την πολύκροτη υπόθεση, ενώ τόνισε ότι η αστυνομία βρίσκεται κοντά και στον ηθικό αυτουργό. «Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν και κάποιες άλλες συλλήψεις[…] Νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 40χρονος και ο 48χρονος -που έχουν συλληφθεί και την Τετάρτη αναμένεται να βρεθούν στο γραφείο του ανακριτή μετά από την προθεσμία που έλαβαν – και τα δύο ακόμη άτομα που εμπεριέχονται στην δικογραφία της υπόθεσης του γνωστού δημοσιογράφου, υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται για δύο ακόμη ανθρωποκτονίες πέρα από αυτή του Γιώργου Καραϊβάζ και του Χαρίλαου Κοντογιώργη γνωστού με το προσωνύμιο «Dirty Xari».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές φαίνεται καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι δύο συλληφθέντες ήταν επαγγελματίες εκτελεστές, τους οποίους «νοίκιαζαν» εγκληματικές ομάδες για να κάνουν τις βρώμικες δουλειές τους. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εξετάζεται η συμμετοχή τους σε εγκληματικές ενέργειες του πρόσφατου παρελθόντος.

Αρνούνται τις κατηγορίες οι συλληφθέντες

Από την πλευρά τους, οι δύο συλληφθέντες διά της συνηγόρου της αρνούνται την εμπλοκή τους στη δολοφονία Καραϊβάζ. «Οι εντολείς μου αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στον ανακριτή. Πρέπει να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο» υποστήριξε στο Mega η δικηγόρος Αθανασία Σταυρή, που τους εκπροσωπεί.

Ως προς τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στην υπόθεση δολοφονίας η δικηγόρος είπε:

«Δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Είναι ανεπίτρεπτο και αντιδικονομικό. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω. Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται. Υπάρχουν άλματα που δεν συνδέονται με την λογική» είπε η συνήγορός τους.

Η δολοφονία του «Dirty Xari»

Στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του Χαρίλαου Κοντογιώργη στις 6 Δεκεμβρίου 2021 στο Γαλάτσι γνωστού ως «Dirty Xari».

Προέκυψε ότι την 19-5-2021 άγνωστος έως τώρα αποστολέας μηνυμάτων (SMS) ενημέρωσε τον ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ, αρχικά ότι δύο άτομα, αναφέροντας τα ονόματά τους, που ήταν ο 40χρονος συλληφθέντας και ο 54χρονος εμπλεκόμενος στην δικογραφία επρόκειτο να τον σκοτώσουν ως αντεκδίκηση για τη δολοφονία Μιχάλη Καπίρη γνωστού ως «Κεφάλα» στις 15-5-2021 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. Λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του άγνωστος αποστολέας μηνυμάτων τον ενημέρωσε ότι τέσσερα άτομα, αναφέροντας τα δύο αδέρφια και τους δύο εμπλεκόμενους επίκειται να τον σκοτώσουν.

Ακόμα προέκυψε ότι το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών με αναφορά του υπέβαλε προανακριτικό υλικό στην Εισαγγελία, που αφορούσε σε πληροφορίες που παρείχε άγνωστος, την 1-8-2021, τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου και ομοίως τέσσερις περίπου μήνες πριν τη δολοφονία Κοντογιώργη, σχετικά με τη δράση των τεσσάρων ατόμων και την πιθανή εμπλοκή τους στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η κλήση στην ΕΛΑΣ: Θα σκοτώσουν τον Κοντογιώργη, είναι θέμα χρόνου

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, τον Αύγουστο του 2021 λίγο μετά την δολοφονία του Καραϊβάζ η Ασφάλεια Αττικής δέχτηκε μια κλήση όπου ένα άτομο ανέφερε ότι υπάρχει μια ομάδα δολοφόνων ενώ κατονόμασε τους 4 από τους 5 που έχει διαπιστωθεί ότι συμπεριλαμβάνονται στην δικογραφία για την δολοφονία Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με την κλήση οι 4 επρόκειτο να σκοτώσουν τον πυγμάχο κάτι και που συνέβη.

Οι άγνωστες προειδοποιήσεις στις αρχές που έγιναν στις 01/08/21: «Ο Λ. είναι μαζί με τον αδερφό του τον Σ, τον Β. και τον Γ. Να ξέρετε έχουν κάνει χοντρές ζημιές. Τώρα είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο χτύπημα. Έχουν πάρει ήδη καθαρά Kalashnikov. Θα τελειώσουν τον Κοντογιώργη είναι θέμα χρόνου.»

Και στις 03/11/21: «Έχω ξαναπάρει τηλέφωνο. Σας έχω δώσει πληροφορίες για αυτούς που κάνουν τις μπραβοδολοφονίες και σας έχω πει ότι τον Κοντογιώργη τον έχουν έτοιμο. Δεν ξέρω αν μιλήσαμε μαζί… Σας έχω δώσει ότι τηλέφωνα ήξερα, αλλά δεν ξέρω αν μπορούν να βοηθήσουν. Θα ξαναρχίσει το ”μπάπα- μπούπα”. Έχει πολύ δρόμο ακόμη το ξεσκαρτάρισμα».

Ποιοι είναι οι τρεις που βρίσκονται στη δικογραφία για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Σε ό,τι αφορά τα τρία άτομα που φέρονται να βρίσκονται στη δικογραφία για τη δολοφονία Καραϊβάζ, πρόκειται για έναν 53χρονο ο οποίος είναι έγκλειστος των φυλακών με πολυετή κάθειρξη, έναν 54χρονο φερόμενο οδηγό του βαν και έναν 50χρονο βοηθό. Πρόκειται για πρόσωπο που δεν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν, ο οποίος είναι κάτοχος νόμιμης άδειας οπλοφορίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν άτομα που εργάζονταν στην εταιρεία που σχετίζεται ο 48χρονος (για φορολογικούς λόγους ιδιοκτήτρια εμφανίζεται η σύντροφός του), προκειμένου να διαπιστωθεί για ποιο λόγο εντοπίστηκε το βαν στον Άλιμο πριν από τη δολοφονία Καραϊβάζ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο υπεύθυνος του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Πανόρμου

Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας από το οποίο έχουν γίνει οι αγορές των επιχειρησιακών κινητών τηλεφώνων των δολοφόνων διαπιστώθηκε ότι στις 9 Απριλίου 2021 το μεσημέρι, απέστειλε SMS προς τον 54χρονο εμπλεκόμενο ο οποίος απάντησε ένα λεπτό αργότερα. Από τα δεδομένα που χορήγησαν οι εταιρείες τηλεφωνίας, προέκυψε ότι οι δυο τους παρουσιάζουν επιπλέον επικοινωνίες μεταξύ τους.

Ο 54χρονος κατά το παρελθόν, είχε προμηθευτεί κάρτες SIM από το κατάστημα της οδού Πανόρμου που είχαν βρεθεί στο πλαίσιο έρευνας στο σπίτι του το 2015 όταν είχε συλληφθεί ως αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης (προστασία σε καταστήματα, εκβιάσεις, εκρήξεις), μαζί με άλλα άτομα μεταξύ των οποίων και του «Θαμνάκια». Ο τελευταίος είχε κι εκείνος επικοινωνίες με τον υπεύθυνο του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας.

Του έστελνα sms για… «ξεμάτιασμα»

Την ίδια στιγμή, τις πιο ευφάνταστες δικαιολογίες επικαλέστηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που προμήθευσε τα ανώνυμα κινητά τηλέφωνα στους δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου για να δικαιολογήσει τη σχέση του μαζί τους.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε επικοινωνήσει στο παρελθόν με δύο από τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Όταν ρωτήθηκε για τι σχέση που έχει με τον 54χρονο οδηγό του βαν, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «είχαμε τυπικές σχέσεις (με τον 54χρονο). Παλαιότερα του έστελνα μηνύματα για να τον ξεματιάζω».

Καραϊβάζ: Εξετάζεται επικοινωνία που είχε ο 40χρονος με άγνωστο συνομιλητή

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προέκυψε από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες το περιεχόμενο των οποίων έχει απομαγνητοφωνηθεί, στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 ο 40χρονος επικοινώνησε με άγνωστο άτομο με το οποίο συνομίλησαν σε έντονο ύφος. Από το περιεχόμενο της συνομιλίας διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος προέτρεπε τον συνομιλητή του να μάθει για εκείνον και τον «Θαμνάκια».

Στη συνέχεια ο 40χρονος πραγματοποίησε δύο τηλεφωνικές κλήσεις από το περιεχόμενο των οποίων προκύπτει η προσπάθειά του να αναδείξει, πως δεν γνωρίζει τον «Θαμνάκια», πως τυχαία ανέφερε τον όνομά του στην προγενέστερη κλήση και πως δεν έχει σχέση με τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ούτε με μπράβους.