Διαρρήκτες από την Αττική δρούσαν στην Αλεξανδρούπολη

Από την Αττική εξορμούσαν οι δράστες μιας διάρρηξης που έγινε το πρωί της Μ. Τετάρτης σε ένα σπίτι στην Αλεξανδρούπολη και εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, που συνέλαβαν το ίδιο απόγευμα στην Ξάνθη τους τρεις Έλληνες και τον αλλοδαπό συνεργό τους, με την συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Ασφάλειας.

Από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας, οι δράστες πήγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Αλεξανδρούπολη, όπου διέρρηξαν ένα σπίτι και άρπαξαν από το εσωτερικό του δύο ρολόγια και διάφορα κοσμήματα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο.

Ωστόσο, κατά την έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο των δραστών, βρέθηκαν άλλα δύο ρολόγια, ένα κόσμημα και ένας αναπτήρας που η προέλευσή τους ερευνάται. Επιπλέον κατασχέθηκαν το όχημα, τα διαρρηκτικά εργαλεία και τα κινητά των δραστών, τρεις από τους οποίους έχουν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένη κλοπή και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.