Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Μπόρις Κλέιμαν μετά την απολογία του

Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ, αφέθηκε ο τερματοφύλακας του Βόλου, Μπόρις Κλέιμαν, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του στον ανακριτή σήμερα (13/4).

Ελεύθερος μετά από πολύωρη απολογητική διαδικασία αφέθηκε ο ποδοσφαιριστής Μπόρις Κλέιμαν τον οποίο κατήγγειλε στις αρχές για βιασμό 17χρονη μαθήτρια από το Βέλγιο. Στον κατηγορούμενο Ανακριτής και Εισαγγελέας συμφώνησαν να επιβληθεί χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ.

Ο 33χρονος τερματοφύλακας απολογήθηκε ενώπιον του 9ου Τακτικού Ανακριτή για τις κατηγορίες του βιασμού, στο σκέλος της διάταξης του ποινικού Κώδικα που αφορά πράξη που έγινε χωρίς την συναίνεση του θύματος και χωρίς βία, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου και της κατοχής ναρκωτικών.

Η θέση του ποδοσφαιριστή έναντι του κατηγορητηρίου που συντάχθηκε σε βάρος του με βάση την μήνυση του κοριτσιού, είναι ότι δεν διέπραξε οποιαδήποτε πράξη βίας και ότι δεν έγινε τίποτα παράνομο σε βάρος της 17χρονης. Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, με την μαθήτρια χόρεψαν και δεν συνέβη τίποτε άλλο ανάμεσα τους.

Φέρεται μάλιστα να επικαλείται τον κόσμο που βρισκόταν στον ίδιο χώρο, ισχυριζόμενος πως αν είχε γίνει κάτι θα το είχαν αντιληφθεί θαμώνες και θα είχαν αντιδράσει. Ο ποδοσφαιριστής που έχει δώσει δείγμα dna , ισχυρίζεται ότι από τα ευρήματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων θα αποδειχθεί η αλήθεια .

Η διαδικασία ενώπιον του Ανακριτή ξεκίνησε με τις καταθέσεις που έδωσαν υπέρ του, ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας που παίζει ο τερματοφύλακας και ο συμπαίκτης του κατηγορούμενου ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου .

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν που ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους παρά μόνο με την καταβολή χρηματικής εγγύησης .

Να σημειωθεί ότι η ποινή για την κατηγορία του βιασμού χωρίς την χρήση βίας τιμωρείται με ποινή από 5 έως 10 ετών

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό συνέβη στις 5 τα ξημερώματα. Μία παρέα μαθητών από την τελευταία τάξη λυκείου του Βελγίου που βρίσκονταν στη χώρα μας με την σχολική τους εκδρομή, διασκέδαζαν σε μπαρ στο Κολωνάκι, όπου ήταν και ο ποδοσφαιριστής μαζί με την παρέα του στην οποία βρισκόταν και ένας άλλος αλλοδαπός συναθλητής του.

Ο δράστης φέρεται να πλησίασε την κοπέλα, να εκμεταλλεύτηκε την κατάστασή της από το αλκοόλ και να την παρέσυρε σε έναν πιο πριβέ χώρο του μπαρ όπου άρχισε να την θωπεύει και να την κακοποιεί σεξουαλικά με τα χέρια του, χωρίς την θέλησή της.

Συμμαθητές της, τον αντιλήφθηκαν και ακολούθησε επεισόδιο με την παρέα των παιδιών και τον ποδοσφαιριστή που συνεχίστηκε και έξω επί της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας όπου κλήθηκε η Αστυνομία και από το σημείο προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, συνολικά 9 άτομα εκ των οποίων 8 Βέλγοι και ο Ισραηλινός.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος όπου οδηγήθηκαν, βρέθηκε στην κατοχή του Ισραηλινού τερματοφύλακα και 1,5 γραμμάριο ηρωίνης και συνελήφθη για βιασμό και για κατοχή ναρκωτικών. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός Βέλγου μαθητή για τον νόμο περί όπλων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα.