Σχολικός εκφοβισμός στο Αρσάκειο: Ευθύνες σε γονείς και καθηγητές θα αναζητήσει η οικογένεια του 15χρονου

Ευθύνες σε γονείς και καθηγητές θα αναζητήσουν οι γονείς του 15χρονου μαθητή του Αρσακείου, ο οποίος υπέστη άγριο bullying από έξι συμμαθητές του εντός του σχολείου.

O δικηγόρος της οικογένειας Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως η «συγγνώμη» του σχολείου και τυχόν διοικητικά μέτρα που θα επιβάλει δεν τον ενδιαφέρουν.

Bullying στο Αρσάκειο: «Έχουν τελεστεί σοβαρά ποινικά αδικήματα»

«Διακρίνω ότι έχουν τελεστεί σοβαρά ποινικά αδικήματα, όχι μόνο από τους ανήλικους φερόμενους δράστες – που παρεμπιπτόντως δεν θα έχουν μεταχείριση σκληρού δικονομικού ποινικού καταναγκασμού, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν κλείσει τα 15 έτη και το δικαστήριο ανηλίκων επιβάλει μόνο κάποια αναμορφωτικά μέτρα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αναζητηθεί η ποινική ευθύνη και να διωχθεί το εποπτικό περιβάλλον των ανηλίκων, που αφορά σε γονείς και κηδεμόνες, αλλά κυρίως το εποπτικό περιβάλλον που αφορά στο περιβάλλον του σχολείου», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου.

«Το σχολείο δεν λειτουργεί αυθαίρετα αλλά μέσα από κανονισμούς»

Υπογράμμισε ότι «το σχολείο δεν λειτουργεί αυθαίρετα αλλά μέσα από κανονισμούς εγγυάται και οφείλει να παρέχει ασφάλεια κατά την παραμονή των μαθητών εκεί».

Ο κ. Δημητρίου σχολίασε και το γεγονός ότι η διευθύντρια του Γυμνασίου αρχικά ρώτησε όλα τα παιδιά του σχολείου εάν φοβούνται και στην συνέχεια ρώτησε και τον 15χρονο εάν φοβάται.

Όταν ο ανήλικος απάντησε καταφατικά, η ίδια απόρησε για ποιο λόγο φοβούνται τα παιδιά εφόσον έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια σχολικού εκφοβισμού. «Θα αναζητήσω ευθύνες σε γονείς και καθηγητές», τόνισε ο κ. Δημητρίου.