Η στιγμή της επίθεσης στο περιπολικό έξω από την ΑΣΟΕΕ - Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα (video)

Δικογραφία σχηματίζεται εις βάρος του αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα έξω από την ΑΣΟΕΕ μετά από επίθεση που δέχθηκε το περιπολικό στο οποίο επέβαινε, κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έβαλαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 12:30 -και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο-, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δικογραφία εις βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε στον αέρα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού, ρίχνοντας στον αέρα. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι, με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας εις βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης κατά του περιπολικού: