Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Εισαγγελική παρέμβαση για την ανήλικη-Ζητά αυξημένη επιτήρηση

Αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού ζητά με παρέμβαση της η αρμόδια για την προστασία ανηλίκων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Μετά τις καταγγελίες της οικογένεια της 12χρονης από τα Σεπόλια περί προσπάθειας εκφοβισμού της προκειμένου να μην αποκαλύψει και άλλα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά, η αρμόδια ανώτατη εισαγγελέας ζητά να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της ανήλικης που έχει σηκώσει ήδη στους ώμους της φορτίο δυσανάλογο για το νεαρό της ηλικίας της και το ζήτημα πέρα από την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης είναι η προστασία της ζωής του παιδιού που στη δίκη θα είναι και η ανάγκη μάρτυρας κατηγορίας.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τρίτη, η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη κατέθεσε αίτηση για συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.
Στη σκιά των τελευταίων επιθέσεων που έχει δεχθεί η 12χρονη, η οποία ζει με τη θεία της, αλλά χωρίς βοήθεια ή συνδρομή από την Πολιτεία οι δικηγόροι που εκπροσωπούν το παιδί Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη ζήτησαν να καταθέσει συμπληρωματικά το παιδί, καθώς έχει να υποδείξει στις αρχές νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά.
Αντίστοιχο αίτημα είχε κατατεθεί προ 10ημερου το οποίο είχε απορριφθεί ως αόριστο.

Το χρονικό της επίθεσης

Η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει, όταν ο άγνωστος δράστης επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο.

Ο άνδρας είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και την απείλησε, ενώ όταν η 12χρονη τον απώθησε, εκείνος την μαχαίρωσε στο χέρι.

Το παιδί, αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για το περιστατικό.