Κρήτη: Ξεκίνησε η απολογία του 31χρονου για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα στο Τριμελές Εφετείο Χανίων η απολογία του 31χρονου κατηγορούμενου Μανώλη Καλομοίρη, που σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 32χρονου Γιώργου Ξυλούρη και του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Πρόκειται για την υπόθεση του διπλού φονικού στα Ανώγεια τον Μάιο του 2020, όταν -για ασήμαντες κτηματικές διαφορές- είχε δολοφονηθεί ο πατέρας του κατηγορούμενου, μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης 62 ετών. Ακολούθησε το δεύτερο φονικό με δράστη τον 31χρονο σήμερα κατηγορούμενο και θύμα τον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

«Δεν είμαι δολοφόνος κατ’ επιλογή» είπε χαρακτηριστικά ο 31χρονος. «Έχω ευθύνη. Είδα τον πατέρα μου νεκρό, μια εικόνα που με στοιχειώνει ακόμα και σήμερα και πάτησα χωρίς δεύτερη σκέψη τη σκανδάλη. Αυτό όμως δεν αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα μου», πρόσθεσε.

Το δικαστήριο έχει διακόψει λόγω προβλήματος υγείας μέλους της έδρας. Από το πρωί μέλη και των δύο οικογενειών βρίσκονται στον χώρο των Δικαστηρίων, σε διαφορετικά σημεία παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.