Θεσσαλονίκη: Στο έλεος των θυελλωδών ανέμων το αντιτορπιλικό «Βέλος» - Έσπασαν οι κάβοι, χτύπησε στον ντόκο - Εκτεταμένες φθορές

«Πληγωμένο» άφησε πίσω της το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» η επέλαση της χθεσινής κακοκαιρίας που έπληξε τη Θεσσαλονίκη με θυελλώδεις βορειοδυτικούς ανέμους.

Το αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης αντιτορπιλικό «Βέλος», που λειτουργεί ως μουσείο, παραδόθηκε στο έλεος των ανέμων, που κατάφεραν να σπάσουν τους κάβους των προστατευτικών μπαλονιών του, με αποτέλεσμα αυτό να βολοδέρνει πάνω στον ντόκο.

Όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του ΥΝΑΝΠ, το πλοίο συγκρατήθηκε από δύο ρυμουλκά που έπλευσαν στο σημείο, ενώ η εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών που υπέστη αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι.

Μάλιστα, φωτογραφίες από το «Βέλος» δημοσίευσε στον λογαριασμό του ο ποιητής και πεζογράφος Μανόλης Ξεξάκης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι έσπασαν οι κάβοι των μπαλονιών, ο καπετάνιος έβγαλε τους ναύτες στην παραλία, ο ίδιος έμεινε απάνω, και το βαπόρι κοπανιόταν στον ντόκο ανηλεώς. Έσπασε το ξύλινο κράσπεδο, έσπευσε ναυαγοσωστικό που το έδεσε καλύτερα σε ποντισμένη σημαδούρα, συν που το κρατούσε κάποιες ώρες για να μην το πλαγιάσει το γεμάτο 7άρι με ριπές 77 χλμ./ώρα.