Πάσχα: Οι 11 νησιωτικοί προορισμοί που έχουν την τιμητική τους φέτος - Μάχη για ένα δωμάτιο

«Ανάσταση» για τον τουρισμό το φετινό Πάσχα, με τις προ-κρατήσεις να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, άνω του 80%, που προδιαγράφουν το άνοιγμα μιας εξαιρετικής σεζόν.

Την τιμητική τους αναμένεται να έχουν οι νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος, η Πάτμος, η Ύδρα, οι Σπέτσες, η Αίγινα, αλλά και η «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων, η Κέρκυρα, όπου στο κέντρο της πόλης και σε χιλιομετρική απόσταση έως 5-6 χιλιομέτρων οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 90%.

«Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να κινήθηκαν σύντομα και να προγραμμάτισαν τις διακοπές τις ημέρες του Πάσχα και κυρίως για το χρονικό διάστημα 14/4 – 16/4. Οι προ-κρατήσεις για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάλληλα για οικογένεια, καταγράφονται σε υψηλά ποσοστά ιδιαίτερα στη νησιωτική αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates.

Νησιωτικοί προορισμοί

Ύδρα – Σπέτσες
Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, Ύδρα και Σπέτσες, καταγράφουν προ-κρατήσεις 78% και 60% αντίστοιχα για το τριήμερο του Πάσχα. Το κόστος μίσθωσης στην Ύδρα κυμαίνεται από 441€ έως 1.300€ για 3 διανυκτερεύσεις, ενώ στις Σπέτσες από 364€ έως 1.600€.

Τήνος
Το ποσοστό προκρατήσεων για το τριήμερο 14/4 – 16/4 αγγίζει το 54%. Το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 226€ έως 880€.

Σύρος (Ερμούπολη)
Η διαθεσιμότητα στη Σύρο για το τριήμερο της Μ. Παρασκευής και αναχώρηση Δευτέρα του Πάσχα σε ακίνητα (αυτοτελή διαμερίσματα ή και κατοικίες) είναι ικανοποιητική τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 63% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 247€ έως 893€.

Πάτμος
Η Πάτμος, το «νησί της Αποκάλυψης», καταγράφει προ-κρατήσεις στο 68%, με το κόστος μίσθωσης να κυμαίνεται από 280€ έως 740€ για κατοικίες 50-90 τ.μ. με 2 υπνοδωμάτια (Υ/Δ).

Σκιάθος
Στη Σκιάθο το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 52%, ενώ η διαθεσιμότητα είναι ικανοποιητική. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 241€ έως 635€ για κατοικίες 50-80 τ.μ. στην πόλη.

Σκόπελος
Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζουν το 55%. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις για μια συμβατική κατοικία ξεκινά από 241€.

Αίγινα
Στην Αίγινα η δυναμικότητα των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 264 ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν τo 65% και το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 247€ έως 670€.