Χειμωνιάζει απο σήμερα: Πρόβλεψη για χιονοπτώσεις και στα βόρεια της Αττικής - Τι καιρό θα κάνει στην υπόλοιπη χώρα

Χειμωνιάτικη διάθεση θα έχει σήμερα ο καιρός, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού θα φέρει βροχές και σποραδικές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας, τοπικά θυελλώδεις ανέμους έως και 9 μποφόρ και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη, θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Ταυτόχρονα, παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθεί στα ορεινά και, πρόσκαιρα, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Χιόνια και στα ορεινά της Αττικής – Πότε επιστρέφει η άνοιξη

Σε ό,τι αφορά την Αττική, η Χριστίνα Σούζη είπε ότι η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά, όμως μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ίσως και παροδική καταιγίδα. Όπως είπε, παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 16 βαθμούς.

Χιόνια στα ορεινά της Αττικής «βλέπει» και η ΕΜΥ, επισημαίνοντας ότι οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγου του ΣΚΑΪ, την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, με εξαίρεση το Αιγαίο και την Κρήτη όπου αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η Πέμπτη και η Παρασκευή, τόνισε καταλήγοντας, θα κυλήσουν χωρίς βροχές και άλλα φαινόμενα και με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 20 με 22 βαθμούς, στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.