Μαρία Τσάλλα: Η απίστευτη ζωή της, εξεπλάγην ο σύντροφός της όταν έμαθε από την ΕΥΠ ότι είναι κατάσκοπος

Την υπόθεση της κατασκόπου της Ρωσίας στη χώρα μας, η οποία ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα Μαρία Τσάλλα, πουλώντας μια τελείως πλαστή ιστορία για το ποια είναι και από που έρχεται, εξαπατώντας άπαντες ακόμη και τα κοντινά της πρόσωπα, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΥΠ.

Η 35χρονη Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα είναι Ρωσίδα κατάσκοπος για την οποία μάλιστα η Μόσχα ξόδεψε ποσό άνω των 5 εκατ. ευρώ για να της χτίσει μια διπλή προσωπικότητα και μια νέα ζωή προκειμένου να ενεργήσει ως κατάσκοπος, εν προκειμένω στη χώρα μας, και να συλλέξει στοιχεία που θα φανούν χρήσιμα στις ρωσικές αρχές. Το γεγονός ότι κατάφερε να εμφανιστεί ως Ελληνίδα και να χτίσει το προφίλ της Ελληνίδας δεν της άνοιξε μόνο πόρτες στη χώρα μας αλλά και στην ευρωπαϊκή ένωση με ό,τι αυτό σημαίνει.

Η Μαρία Τσάλλα η οποία ήρθε… από το πουθενά και άνοιξε κατάστημα με είδη πλεκτικής στο Παγκράτι, παρουσίασε τη δική της πονεμένη ιστορία στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστράφηκε χωρίς να κινήσει υποψίες, μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο όταν η Ρωσία την ανακάλεσε άρον άρον πίσω στη Μόσχα.

Γιατί ανακάλεσαν την Μαρία Τσάλλα στη Μόσχα – Τι πήγε στραβά με τον πράκτορα σύζυγό της στη Βραζιλία

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση να ανακληθεί στη Μόσχα η Μαρία Τσάλλα ελήφθη όταν ο σύζυγός της, επίσης Ρώσος πράκτορας, ο οποίος έκανε ό,τι και η ίδια αλλά στη Βραζιλία όπου ζούσε ως ο «Περουβιανός» Ντάνιελ Κάμπος, προκάλεσε μια μίνι αναστάτωση.

Η Μαρία Τσάλλα με τον Ντάνιελ Κάμπος, οι δύο Ρώσοι πράκτορες δηλαδή, είναι παντρεμένοι, ωστόσο και οι δύο στις χώρες που δραστηριοποιήθκηαν, η μεν στην Ελλάδα, ο δε στη Βραζιλία, είχαν συνάψει σχέσεις με ντόπιους για να μπορέσουν να καλυφθούν.

Ο Κάμπος τον περασμένο Ιανουάριο είπε στην Βραζιλιάνα σύντροφό του ότι φεύγει για ένα ταξίδι στη Μαλαισία. Ωστόσο δεν επέστρεψε εκείνη δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του και σήμανε συναγερμό με τα αντίστοιχα silver alert και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά τον ντόρο που προκάλεσε η Βραζιλιάνα σύντροφος του Κάμπος η Μόσχα αποφάσισε να τον ανακαλέσει. Ταυτόχρονα φέρεται να αποφάσισε να ανακαλέσει και την σύζυγό του «Μαρία Τσάλλα» από την Ελλάδα.

Η ΕΥΠ σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε ενημέρωση για την δράση της Τσάλλα τον Ιανουάριο του 2023 από αντίστοιχες υπηρεσίες του εξωτερικού. Τον ίδιο μήνα αυτή έφυγε για το εξωτερικό.

Ετσι, η Τσάλλα εξαφανίστηκε μέσα σε ένα βράδυ. Έκλεισε απλά το μαγαζί της και το σπίτι της και άνοιξε η γη και την κατάπιε.

Τα δύο τηλέφωνα που έκανε η πράκτορας Μαρία Τσάλλα αφού εξαφανίστηκε από την Ελλάδα
Μετά τη φυγή της επικοινώνησε με τον σπιτονοικοκύρη, στον οποίο πλήρωσε τα νοίκια και την υπάλληλο του καταστήματός της, στους οποίους ανακοίνωσε ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατάστημα και την οικία της έχει αφήσει όλα της τα προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, υπολογιστή και ψηφιακά στοιχεία, τα οποία πιθανόν να βοηθήσουν τα στελέχη της ΕΥΠ, να διαπιστώσουν τις δραστηριότητες της στη χώρα μας και ενδεχομένως και τις υποθέσεις και θέματα με τα οποία καταπιάστηκε, αλλά και τις επικοινωνίες της με συνδέσμους στη Ρωσία.

Η υπάλληλος της Μαρίας Τσάλλα, η «Κατερίνα», αλλά και ο σύντροφος που είχε εδώ στην Ελλάδα δήλωσαν στα στελέχη της ΕΥΠ ότι είχαν πλήρη άγνοια για την πραγματική της ταυτότητα και έμειναν έκπληκτοι από την αποκάλυψη της δράσης της.

H Illegal Μαρία Τσάλλα

Οι Illegals είναι όπως φαίνεται μια ειδική κατηγορία κατασκόπων της Ρωσίας για τους οποίους χτίζει νέες ζωές σε ξένες χώρες προκειμένου να δράσουν ως πράκτορες.

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά της ΕΥΠ στην ανακοίνωσή της ότι η Μόσχα μπορεί να δαπανήσει έως και 5 εκατ. ευρώ για να χτίσει τη ζωή ενός τέτοιου πράκτορα.

Η 35χρονη Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα η οποία κατέφθασε στην Ελλάδα το 2018 ως Μαρία Τσάλλα εμφανίστηκε ως παιδί Ελλήνων ομογενών και κατέθεεσ στο Ληξιαρχείο Αλιβερίου ληξιαρχική πράξη γέννησης με ελληνικά στοιχεία. Οπως διαπιστωθηκε βρέθηκε ότι τα στοιχεία και τα χαρτιά ανήκουν σε βρέφος, το οποίο είχε πεθάνει στην γέννα τον Δεκέμβριο του 1991. Αυτή είναι μια πρακτική που ακολουθείται για τους πράκτορες Illegals.

Από την έρευνα στο Ληξιαρχείο διαπιστώθηκε ανακολουθία του ηλεκτρονικού αρχείου καταχώρησης με τα έντυπα δικαιολογητικά που είχαν κατατεθεί. Είχαν σκιστεί κάποιες σελίδες και είχαν αντικατασταθεί από άλλες με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα, ενώ χρησιμοποιούσε ένα παραποιημένο διαβατήριο από χώρα της Λατινικής Αμερικής. H ΕΥΠ έστειλε τη φωτογραφία της σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες και κατάφερε να την ταυτοποιήσει.