Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Λίγες ασθενείς βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, τοπικές βροχές στο Αιγαίο και στη Βόρεια Κρήτη και βροχή ή χιονόνερο στη Βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο. Μέχρι το βράδυ ο καιρός στις παραπάνω περιοχές θα βελτιωθεί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις. Νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός και η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο, από -1 έως 11 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 17 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 8 στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 6 έως 13 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ.