Μέσω DNA η αναγνώριση και ταυτοποίηση των θυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

«Αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των σορών που έχουν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, και με τη διαδικασία της λήψης DNA, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών μπορούν να κατευθυνθούν προς τα ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, στη νεότερη ενημέρωση σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.

Η εκπρόσωπος Τύπου επανέλαβε ότι συνελήφθη, από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, ο 59χρονος σταθμάρχης του ΟΣΕ, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται υπό την επίβλεψη του αρμόδιου εισαγγελέα.

Επίσης, η κ. Δημογλίδου υπενθύμισε ότι, εκτός από τους ψυχολόγους που βρίσκονται από το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει συσταθεί ομάδα ψυχολόγων από την τηλεφωνική γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 και καλεί τους συγγενείς και τις οικογένειες θυμάτων και τραυματιών, προκειμένου να τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

Όσον αφορά τη διαμονή συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών σε ξενοδοχεία, η εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι «μπορούν να καλούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, 2410683175 και 76, που λειτουργούν ήδη για την παροχή πληροφοριών για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για όσους έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία».