Ξεφάντωμα μέχρι πρωίας για χιλιάδες καρναβαλιστές στην Πάτρα - Στις 2 το μεσημέρι η μεγάλη παρέλαση

Το αποκριάτικο ξεφάντωμα στην Πάτρα συνεχίζεται, με τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού που κορυφώνονται σήμερα να αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου, που διασκέδασε και εχθές μέχρι πρωίας.

Στη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές, μέλη των 139 πληρωμάτων, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με τον κόσμο να διασκεδάζει με το φαντασμαγορικό θέαμα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη παρέλαση ονομάζεται νυχτερινή ποδαράτη, καθώς δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους.

Η παρέλαση διήρκησε περισσότερες από πέντε ώρες, με τη συμμετοχή περίπου 50.000 καρναβαλιστών. Αμέσως μετά το τέλος της, οι χιλιάδες επισκέπτες που έχουν βρεθεί αυτές τις ημέρες στην Πάτρα «ξεχύθηκαν» σε μπαρ, καφέ, κέντρα διασκέδασης κλπ..

Το κέφι παρέμεινε αμείωτο μέχρι νωρίς το πρωί της Κυριακής, όταν, σύμφωνα με το tempo24, χιλιάδες κόσμου παρέμενε στην πλατεία Γεωργίου, μετατρέποντάς της σε ένα «υπαίθριο» κλαμπ, ενώ το αδιαχώρητο γινόταν στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου και της Ρήγα Φεραίου.

Μάλιστα, αρκετοί από τους συμμετέχοντες, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν το γλέντι σερί, μέχρι την ώρα της μεγάλης παρέλασης, στις 2 το μεσημέρι.

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις με τη μεγάλη παρέλαση στις 2 το μεσημέρι

Έπειτα από τρία χρόνια χωρίς καρναβάλι, εξαιτίας των προληπτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την προστασία από την COVID – 19, η Πάτρα ετοιμάζεται για την σημερινή μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.

Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 2 μετά το μεσημέρι και σε αυτήν αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές, μαζί με την βασίλισσα του καρναβαλιού και τα άρματα που κατασκευάστηκαν και φιλοτεχνήθηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα, η παρέλαση θα ξεκινήσει με την δημοτική μουσική και τον βασιλιά καρνάβαλο με την ακολουθία του.

Πρώτος θα είναι ο τυμπανιστής προπομπός του βασιλιά, ο οποίος με το ταμπούρλο του θα δίνει τον καρναβαλικό ρυθμό και θα ακολουθήσει ο πολύχρωμος βασιλιάς καρνάβαλος ως κλόουν, που έχει την εξέχουσα μορφή ενός τσίρκου και ενός καρουζέλ ζώων.

Στην συνέχεια θα παρελάσουν το άρμα της βασίλισσας, με την βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2023, Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη, το άνθινο άρμα με τη βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου. Κατόπιν θα ακολουθήσουν τα άρματα που συνδυάζουν την καλλιτεχνική έκφραση και την σατιρική διάθεση με την επίκαιρη θεματολογία.

Σοκολατοπόλεμος και πυροτεχνήματα στην τελετή λήξης

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης θα εμφανιστούν τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίζουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι, η τελετή λήξης του καρναβαλιού με κεντρικό στοιχείο την καύση του βασιλιά καρνάβαλου. Αμέσως μετά, ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων αναμένεται να δώσει λάμψη στην καρναβαλική νύχτα.

Στο μεταξύ η Πάτρα συνεχίζει να κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες, παρά το γεγονός ότι όλα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, όχι μόνο στην πόλη, αλλά και σε γειτονικές περιοχές, αφού θέλουν έστω και για λίγες ώρες να ζήσουν από κοντά το πατρινό καρναβάλι και να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή γιορτή.