Ζεφύρι: Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο κάτοχος του όπλου - Στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου το 5χρονο κοριτσάκι - Διαπληκτίστηκαν οι Ρόμα

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο κάτοχος του όπλου που τραυματίσε το 5χρονο κοριτσάκι στο Ζεφύρι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο συλληφθείς έδωσε στον γιο του το όπλο προκειμένου να πυροβολήσει από το μπαλκόνι του σπιτιού του και μία σφαίρα χτύπησε το 5χρονο κορίτσι στον μηρό. Ευτυχώς, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός της 5χρονης σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε σπίτι επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο ένοπλος άνοιξε πυρ στοχεύοντας σπίτι όπου ζουν Ρομά.

Την ώρα της επίθεσης το παιδάκι, έπαιζε σε διπλανό οικόπεδο με αποτέλεσμα μια από τις σφαίρες το τραυμάτισε στο μηρό. Το κοριτσάκι διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Στο σημείο βρέθηκαν από τους αστυνομικούς τέσσερις κάλυκες.

Διαπληκτίστηκαν δύο οικογένειες Ρομά

Όλα συνέβησαν ύστερα από διαπληκτισμό που είχαν δύο οικογένειες Ρομά μεταξύ τους. Μάλιστα, το 5χρονο κοριτσάκι ανήκει σε μία από τις δύο αυτές οικογένειες.

Ένα ανήλικο παιδί το οποίο είχε πάρει το όπλο του πατέρα του φέρεται να είναι το άτομο που νωρίτερα άνοιξε πυρ στην περιοχή του Ζεφυρίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα στο μηρό ένα 5χρονο κορίτσι που έπαιζε στο σημείο.

Ελάχιστα μέτρα πιο δίπλα, το 5χρονο κορίτσι έπαιζε σε μια αλάνα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και μια απο τις σφαίρες καρφώθηκε στο πόδι του.

Ο θείος της 5χρονης επέρριψε ευθύνες στον πατέρα του ανήλικου και στον ανήλικο ισχυριζόμενος ότι σημάδευε τα παιδιά που έπαιζαν στην αλάνα. «Έριχνε στο ψαχνό» είπε μεταξύ άλλων.

Το παιδί μετέφεραν αιμόφυρτο οι γονείς του στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο σημείο βρέθηκαν από τους αστυνομικούς τέσσερις κάλυκες. Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά περιστατικό με πυροβολισμούς σε σπίτια στη δυτική Αττική κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

zefyri-01
zefyri-02