Παύλος: «Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε ο γιος μου Κωνσταντίνος-Αλέξιος»

Συνέντευξη του πρωτότοκου γιού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πρόκειται να φιλοξενήσει το «POINT DE VUE», που κυκλοφορεί αύριο, 22 Φεβρουαρίου.

Αποσπάσματα της συνέντευξης στο γαλλικό περιοδικό έχει αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο συγγραφέας Ανδρέας Μέγκος ο οποίος συνδέεται χρόνια με φιλικούς δεσμούς με την οικογένεια.

Στις δηλώσεις του, ο Παύλος μιλά για όλα, ενώ απαντά και για τον βασιλικό τίτλο που κληρονόμησε από τον πατέρα του φεύγοντας εκείνος από την ζωή, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο».

Μια ματιά στη συνέντευξη:

Είστε ο νέος αρχηγός του βασιλικού οίκου. Πως φαντάζεστε αυτόν τον ρόλο;

– Κληρονόμησα τον ρόλο αυτό από τον πατέρα μου, χωρίς να συνδέεται με καμία ευθύνη σε κρατικό επίπεδο, απλώς σε επίπεδο οικογένειας. Ο ρόλος μου θα είναι να διατηρήσω το παράδειγμα της οικογένειας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και να κρατάμε ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας.

Ποια θέση θα επιθυμούσατε να έχετε στην ελληνική κοινωνία;

– Την ίδια έως και σήμερα. Δεν θα αλλάξω ποτέ την στάση μου. Ο κόσμος θα με δει όπως είμαι: ο οικογενειάρχης, αλλά είμαι ακόμα ο Παύλος για όλους. Δεν πρόκειται να αναλάβω επίσημο ρόλο, ούτε ο γιος μου Κωνσταντίνος-Αλέξιος. Το μόνο που μπορώ να του προτείνω είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του παππού του, να είναι καλός άνθρωπος, όπως ελπίζω να είμαι και εγώ.