Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους - Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Απαγορεύσεις οχημάτων έχουν προγραμματιστεί για απόψε σε αρκετούς οδικούς άξονες της χώρας λόγω της κακοκαιρίας.

Απαγορεύτηκε από σήμερα το βράδυ στις 20:00 η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης για την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και στην Αττική.

Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή της στο Twitter, η Αττική Οδός σημειώνει πως από τις 20.00 θα τεθεί σε ισχύ διακοπή της κυκλοφορίας για όλα τα φορτηγά οχήματα.

Παράλληλα, «φρένο» στην κυκλοφορία όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του ανισόπεδου κόμβου Ιάσμου και του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής, έβαλαν προσωρινά με κοινή τους ανακοίνωση οι διευθύνσεις Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και με στόχο την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του εθνικού δικτύου Ξάνθης- Πόρτο Λάγους- Κομοτηνής.

Στο μεταξύ, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισημαίνεται ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, στη δημοτική οδό Άνω Καρυόφυτου- Λειβαδίτη- Δασικού Χωριού, από το 2ο χλμ. έως το Δασικό Χωριό, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Επίσης, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, λόγω αυξημένου όγκου υδάτων, στην ιρλανδική διάβαση Μωσαϊκού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας και να ενημερώνονται για τα καιρικά φαινόμενα- διακοπές κυκλοφορίας- χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας, στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ «hellenicpolice.gr », στο ειδικό μπάνερ.

Σημειώνεται ότι από τις πρώτες βραδινές ώρες απόψε αναμένεται ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων, που κατά διαστήματα θα είναι έντονες, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.