Αθήνα: Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση με τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών - Πέντε συλλήψεις [βίντεο]

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και συνθετικών ναρκωτικών, έφτασε η ΕΛ.ΑΣ μετά από επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας συνολικά 5 συλλήψεις.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε απογευματινές προς βραδινές ώρες της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην περιοχή του Ζωγράφου, με τις Αρχές να συλλαμβάνουν 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και ένα ακόμα άτομο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση εγκληματική οργάνωση αλλά και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε, οι αστυνομικοί έκαναν πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο σπίτια και σε ένα όχημα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σχεδόν τέσσερα κιλά κοκαΐνης, σχεδόν πενήντα κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 9,3 κιλά κατεργασμένης κάνναβης, 635 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 6.500 δισκία «Εcstasy», 58.000 ευρώ σε μετρητά,
2 οχήματα, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 5 κινητά τηλέφωνα και
πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Από την έρευνα υπολογίζεται πως τα παράνομα έσοδα της οργάνωσης ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Βίντεο και εικόνες από την ΕΛ.ΑΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης καθώς και συνθετικών ναρκωτικών στην Αττική.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χτες, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας και στου Ζωγράφου, συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και ακόμη ένα άτομο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Για την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων, χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).

Παράλληλα, διακριβώθηκε ο ρόλος κάθε μέλους της οργάνωσης στην -κατά περίπτωση- προμήθεια, αποθήκευση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και στην είσπραξη των εσόδων από την πώλησή τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 2 οικίες, σε όχημα καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

4 κιλά και 51 γραμμάρια κοκαΐνης,
49 κιλά και 478 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk),
9 κιλά και 309 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
635 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
6.500 δισκία Εcstasy,
1,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
58.000 ευρώ,
2 οχήματα,
3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
5 κινητά τηλέφωνα και
πλήθος νάιλον συσκευασιών.
Από τη διάρθρωση και τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και από τις κατασχεθείσες ποσότητες, εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα των μελών της ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή» καταλήγει η ανακοίνωση.