Συνελήφθη για εξαπάτηση επιχειρηματιών ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, «Σαράφης»

Σε εξέλιξη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες, μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που εξαπατούσε επιχειρηματίες με πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.

Η έρευνα διενεργείται από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, και μεταξύ άλλων πραγματοποιούνται έφοδοι σε διάφορα σπίτια στην Αττική, ενώ έχουν γίνει και συλλήψεις.

Μετά το πέρας της επιχείρησης θα ακολουθήσει ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, επονομαζόμενος «Μάξιμος Σαράφης», προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis. Ο πρώην υπεύθυνος Επικοινωνίας της Novartis συνελήφθη με την κατηγορία σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, ταυτόχρονα με τη διάπραξη απατών με τραπεζικά προϊόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει επιχείρηση, που προσέγγιζε επιχειρηματίες και τους εξαπατούσε, υποσχόμενη φθηνά δάνεια και ρυθμίσεις. Η οικονομική ζημιά που υπέστησαν υπολογίζεται σε 600.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δεστεμπασίδης, επικαλούμενος τις γνωριμίες του στον επιχειρηματικό κόσμο, έταζε σε επιχειρηματίες ότι θα τους εξασφάλιζε δάνεια με ευνοϊκούς όρους από το Κατάρ.

Μαζί του φέρεται να έχουν συλληφθεί και ακόμα δύο άτομα.