Ποινική δίωξη στο νέο «ψευτογιατρό» και τον Γερμανό συνεργό του

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εις βάρος του 56χρονου «ψευτογιατρού» από την Αθήνα.

Ο 56χρονος κατηγορείται ότι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη και αναμένονται σύντομα νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση.

Η ίδια κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε και εις βάρος του Γερμανού γιατρού, από το κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης, ο οποίος συνεργαζόταν με τον 56χρονο «ψευτογιατρό».

Από την έρευνα που ξεκίνησε δύο χρόνια πριν μετά από καταγγελίες για τη δράση του «ψευτογιατρού» στη Θεσσαλονίκη, έχει προκύψει ότι ο 56χρονος φυσικοθεραπευτής που δήλωνε «φυσίατρος-νευρολόγος» είχε στήσει την θανατηφόρα, όπως αποδείχθηκε, κομπίνα σε συνεργασία με έναν γενικό γιατρό στη Γερμανία.

Κατά πληροφορίες ο Γερμανός γιατρός είναι ηλικίας 72 ετών και εμφανιζόταν στα θύματά τους ως «γενετιστής και νευρολόγος».

«Δόλωμα» για τα θύματα των δύο «ψευτογιατρών» αποτελούσε ο ισχυρισμός τους ότι είχαν τέτοια εξειδίκευση ώστε να εξασφαλίζουν πλήρη ίαση ή θεαματική βελτίωση σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Όπως αποδείχθηκε, όμως, οι «θεραπείες» που έκαναν στους ασθενείς τους ήταν ενέσεις με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα. Μέχρι στιγμής ο φάκελος που έχει σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος περιλαμβάνει 15 θύματα των δύο «ψευτογιατρών» με πέντε εξ αυτών να έχουν καταλήξει.

Όσο για το ύψος της λείας των θυτών αυτή υπολογίζεται κοντά στο 1 εκ. ευρώ.