Το χρονικό της εισβολής στο Κολλέγιο Αθηνών - Όλα ξεκίνησαν από καβγά μαθητών στο Ψυχικό

Από καβγά δύο μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών στην πλατεία του Ψυχικού ξεκίνησε η υπόθεση με την εισβολή εξωσχολικών, με αιχμηρά αντικείμενα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, η οποία σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία σήμερα.

Οι δύο μαθητές τσακώθηκαν σήμερα το πρωί εκτός σχολείου, έξω από καφετέρια στην πλατεία του Ψυχικού και ο ένας εκ των δύο φώναξε έναν αλλοδαπό φίλο του για να χτυπήσει τον συμμαθητή του.

Ο αλλοδαπός, μαζί με κάποια ακόμα άτομα, περικύκλωσαν τον μαθητή και επιχείρησαν να τον χτυπήσουν, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, ο μαθητής κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια φίλων του και να πάει στο σχολείο.

Στη συνέχεια ο αλλοδαπός, μαζί με ένα ακόμα άτομο, πήγαν στο Κολλέγιο Αθηνών, κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα, εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο, πιθανότατα πηδώντας από μάντρα, αναζητώντας τον μαθητή. Τότε σήμανε ο συναγερμός και στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της Ασφάλειας και των ΕΚΑΜ, ενώ από τη διοίκηση του σχολείου ενεργοποιήθηκε το σχετικό πρωτόκολλο και οι μαθητές κλειδώθηκαν στις αίθουσες για να παραμείνουν ασφαλείς.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο Κολλέγιο Αθηνών τα εξωσχολικά άτομα είχαν εξαφανιστεί.

Μετά τον έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. στον προαύλιο χώρο και από τη στιγμή που υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κάποιος εξωσχολικός στο χώρο, το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν, ωστόσο διεξάγεται προανάκριση, ενώ έχει ήδη κληθεί να καταθέσει ο φύλακας.

Η ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών

Η διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών εξέδωσε νωρίτερα και ανακοίνωση για το περιστατικό.

Μάλιστα στην πρώτη ανακοίνωση, έγινε ενημέρωση για το συμβάν, διαβεβαιώνοντας ότι οι μαθητές είναι ασφαλείς στις αίθουσες και, ακολούθως, με δεύτερη ανακοίνωση ενημέρωσαν ότι το συμβάν θεωρούνταν λήξαν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε για περιστατικό που αναστάτωσε τη σχολική ζωή σήμερα στο campus του Ψυχικού. Πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας.

Κατόπιν αυτού, κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο Σχολείο και ανέλαβε υπηρεσία για εξονυχιστικό έλεγχο του campus.

Το προσωπικό ασφαλείας του Σχολείου μας κινήθηκε ακαριαία και οι εκπαιδευτικοί παρέμειναν με τις μαθήτριες και τους μαθητές στις τάξεις τους. Με μήνυμα του President ενημερώθηκαν οι μαθητές, ώστε να μην ανησυχούν, μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές μας παρέμειναν ασφαλείς.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας και επανήλθε η ομαλή κυκλοφορία όλων στο campus».