Θείος 11χρονου Βασίλη: Η 7χρονη αδελφή του τον έψαχνε στο προαύλιο, πανικόβλητη μετά την έκρηξη στο σχολείο

Απέραντη θλίψη στις Σέρρες και όχι μόνο για τον χαμό 11χρονου Βασίλη ο οποίος σκοτώθηκε στο σχολείο του από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο θείος του παιδιού σημείωσε ότι η 7χρονη αδελφή του Βασίλη, που επίσης ήταν στο σχολείο, τον έψαχνε μέσα στον πανικό που επικρατούσε.

Οπως είπε ο θείος του παιδιού, η βαριά σιδερένια πόρτα που εκσφενδονίστηκε μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο, χτύπησε πρώτα σε έναν τοίχο και από εκεί κατευθύνθηκε στο σημείο που ήταν ο Βασίλης και τα άλλα δύο παιδιά, στα οποία έπεσε με δύναμη. Ανέφερε, μάλιστα, πως αν η πόρτα περνούσε 3 εκατοστά πιο ψηλά δεν θα είχε χτυπήσει τον Βασίλη και τα άλλα παιδιά και θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία.

Ο θείος του παιδιού επανέλαβε σήμερα πως ο 11χρονος είχε ζητήσει να μην πάει στο σχολείο την ημέρα της τραγωδίας, καθώς όπως ανέφερε δεν αισθανόταν πολύ καλά.

Περιέγραψε μάλιστα την σπαρακτική στιγμή που η 7χρονη αδελφή του Βασίλη, μετά την έκρηξη, καθώς ήταν και εκείνη στο προαύλιο του σχολείου, το έψαχνε να τον βρει μέσα στον πανικό που επικράτησε, ενώ παρέμενε δίπλα του μόλις παρέλαβε το παιδί το ασθενοφόρο. «Δεν ξέρω αν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη» είπε χαρακτηριστά ο θείος του άτυχου παιδιού, αναφερόμενος στην 7χρονη.

Τραγωδία σε σχολείο στις Σέρρες-Συγκλονίζει μητέρα μαθητή

Όπως τόνισε μητέρα μαθητή τα παιδιά που έπαιζαν μαζί με τον άτυχο Βασίλη, είδαν το συμμαθητή τους κάτω στο έδαφος όταν τον χτύπησε η σιδερένια πόρτα και σοκαρισμένα άρχισαν να τρέχουν: «Τα παιδιά έπαιζαν στον ίδιο χώρο με τον Βασίλη, απλά τα δικά μας παιδιά ήταν πιο τυχερά, γιατί έπαιζαν από τη δεξιά πλευρά, ενώ ο Βασίλης από την αριστερή. Δηλαδή θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά σε αυτή τη θέση».

Η γυναίκα αναφέρει ότι τα παιδιά μαζεύτηκαν σε ένα σπίτι γεμάτα μουτζούρες και σε κατάσταση σοκ: «Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν και κοίταξαν να σώσουν τους εαυτούς τους».

Οι γονείς μάλιστα έψαχναν τα παιδιά τους όταν πήγαν πανικόβλητοι και οι ίδιοι στο σχολείο: «Κάποια στιγμή ακούστηκαν οι σειρήνες και τρέξαμε στο σχολείο. Μας είπαν ότι τα παιδιά ήταν καλά, αλλά είχαν φύγει».