Θύμα χάκερ η Όλγα Γεροβασίλη-Τι ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό των ατόμων που κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κυρίας Όλγας Γεροβασίλη και να «επιτεθούν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα στελέχη της ΔΗΕ πρόκειται να θέσουν υπό ανάλυση τις τραπεζικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και να αναλύσουν τα ψηφιακά ίχνη προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη αυτού ή αυτών που ευθύνονται τόσο για την απόσπαση των χρημάτων από τον λογαριασμό μισθοδοσίας της κυρίας Γεροβασίλη όσο και αυτών που εξαπέλυσαν διαδικτυακή επίθεση στα social media που διατηρεί.

Παράλληλα θα γίνει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει πέσει θύμα διαδικτυακής επίθεσης και ο σύζυγός της.

Νωρίτερα, η κυρία Γεροβασίλη εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για τη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκε.

Η ανακοίνωση:

«Σε συνέχεια του σκανδάλου των υποκλοπών από το Ενιαίο Κέντρο Παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, στόχος του οποίου υπήρξα και η ίδια και για το οποίο ήδη έχω κινηθεί νομικά, καταγγέλλω δημόσια την γενικευμένη ηλεκτρονική επίθεση – χακάρισμα που λαμβάνει χώρα σε βάρος μου από χτες.

Ήδη έχουν δεχτεί ηλεκτρονική επίθεση και έχουν αποσπαστεί χρηματικά ποσά από τους Βουλευτικούς τραπεζικούς μου λογαριασμούς αλλά και είναι υπό ηλεκτρονική επίθεση τα μέσα κοινωνικής μου δικτύωσης.

Έχω ήδη προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων Αρχών για την αποκάλυψη των υπαιτίων».

 

Επικοινωνία  Θεοδωρικάκου με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατήγγειλε ηλεκτρονική επίθεση εις βάρος της και αφαίρεση χρημάτων από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

Στο πολιτικό γραφείο της κ. Γεροβασίλη μετέβη κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.