Επέτειος του Πολυτεχνείου: Ολοκληρώθηκε η πορεία στην Αθήνα - Άνοιξαν οι δρόμοι στο κέντρο

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ήδη η κεφαλή της πορείας αφού έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία αποχώρησε ενώ ακολούθησε και το υπόλοιπο μέρος των διαδηλωτών. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ έλαβαν μέρος πάνω από 10.000 άνθρωποι. Την ίδια ώρα οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω της πορείας σταδιακά άνοιξαν, με την κυκλοφορία των οχημάτων να αποκαθίσταται.

Νωρίτερα το απόγευμα η πορεία ξεκίνησε από την οδό Σταδίου με επικεφαλής εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων. Επίσης συμμετείχαν φορείς, ο  ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ 25, το ΚΚΕ, κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Της πορείας όπως κάθε χρόνο προπορεύθηκε ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 κρατώντας πανό με σύνθημα: «Αντίσταση για πάντα στον φασισμό».

Σημειώνεται πως αποκαταστάθηκε πριν από λίγο και η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο του Μετρό σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ. Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό Μεγάρου Μουσικής, ενώ νωρίτερα είχαν ανοίξει οι σταθμοί σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό.