Εντοπίστηκε ο ύποπτος της CIA για τον οποίο καθηλώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» δύο αεροσκάφη της Emirates

Εντοπίστηκε ο ύποπτος για τον οποίο προκλήθηκε το «θρίλερ» στις πτήσεις της Emirates στο «Ελ. Βενιζέλος».

Πρόκειται για έναν 35χρονο Τούρκο υπήκοο ο οποίος θα προέβαινε σε τρομοκρατική ενέργεια σε πτήσεις που θα αναχωρούσαν από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τη Νέα Υόρκη 10 και 11 Νοεμβρίου με Emirates.

Ο άνδρας είχε προσπαθήσει να λάβει βίζα για να ταξιδέψει ως πρόσφυγας στη Νέα Υόρκη, με τον ίδιο να θεωρείται μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο 35χρονος εισήλθε στην Ελλάδα από την Τουρκία πριν περίπου δύο χρόνια και διέμενε στην Αθήνα υπό καθεστώς ασύλου. Είχε κάνει αίτηση για άσυλο και οι ελληνικές αρχές του είχαν χορήγηση προσωρινή άδεια διαμονής ως το 2025.

Τις πληροφορίες φαίνεται να έχει δώσει ο συγκάτοικος του άνδρα ή κάποιο άλλο άτομο με το οποίο είχε έρθει σε ρήξη και ενημέρωσε τις αμερικανικές Αρχές ότι είναι ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση και ότι θα ταξίδευε την συγκεκριμένη ημερομηνία στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο άνδρας δεν βρισκόταν σε καμία από τις δύο πτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από πληροφορίες της CIA που αξιολογήθηκαν ως σοβαρές από την ΕΥΠ, ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος επιβάτης, η μια καθηλώθηκε πριν απογειωθεί και η δεύτερη επέστρεψε να προσγειωθεί στην Αθήνα.

Έλεγχοι θα γίνουν και στις σημερινές πτήσεις πριν απογειωθούν.