Επεισόδια κατά την έφοδο αστυνομικών δυνάμεων σε υπό κατάληψη χώρο στη Λάρισα - Εικόνες και βίντεο

Βίντεο ντοκουμέντα από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε σήμερα από νωρίς το πρωί για την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» στο κέντρο της Λάρισας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σ’ αυτά καταγράφεται η προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να εισέλθουν στον υπό κατάληψη χώρο. Από τα μπαλκόνια ομάδα ατόμων ρίχνει με μένος μπουκάλια, πέτρες νερό και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς οι οποίοι με τις ασπίδες τους προσπαθούν να προστατευθούν. Η αστυνομία απάντησε πετώντας νερό με πίεση, με το ειδικό όχημα που συνέδραμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας.

Δείτε τα βίντεο από την κατάληψη στη Λάρισα:

 

Εκκενώθηκε η κατάληψη στη Λάρισα

Τελικά όπως ενημέρωσε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter «η ΕΛΑΣ απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτίριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη».

«Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Το ακίνητο όπου στεγαζόταν εδώ και αρκετό καιρό η συγκεκριμένη κατάληψη, αποτελεί ιδιοκτησία του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας, το οποίο έχει προσφύγει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στη δικαιοσύνη.

Εικόνες από τον χώρο

 

newsroom onlarissa.gr