Το φθινόπωρο θεριεύει: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους 4 βαθμούς Κελσίου

Τα φθινοπωρινά του φορά σταδιακά ο καιρός με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες να καταγράφονται σε συγκεκριμένες περιοχές.

Λίγο επάνω από τους 3 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία το πρωί της Δευτέρας 10/10. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η Δυτική Μακεδονία, η περιοχή του Νευροκοποπίου, μεγάλα τμήματα της Ηπείρου και τα ορεινά των υπολοίπων ηπειρωτικών περιλαμβάνονται στα ψυχρότερα μέρη της χώρας.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας και ήταν ίση με 3.3 βαθμούς Κελσίου. Οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 10/10 παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Καιρός: Η αναλυτική πρόγνωση του meteo.gr -Πού θα βρέξει
Το meteo.gr για σήμερα «βλέπει» ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και βόρεια με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, μέτριους βόρειους ανέμους στο Αιγαίο, τοπικές ομίχλες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά:

Για τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου στα δυτικά και βόρεια σταδιακά θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 22 βαθμούς), 11 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως τους 23 βαθμούς), 15 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.