«Γιατί μου έκοψαν το χέρι;» - Τα πρώτα λόγια του 15χρονου μετά τον τραυματισμό του από ταχύπλοο στην Άνδρο

Σοκάρει η περιγραφή του 20χρονου φίλου του 15χρονου που τραυματίστηκε στην Άνδρο από ταχύπλοο, την ώρα που έκαναν ψαροντούφεκο.

«Η μόνη σκέψη που θυμάμαι να κάνω, αφού βρεθήκαμε κάτω από το σκάφος, ήταν ποια στιγμή θα περάσει από πάνω μας η προπέλα να πεθάνουμε, δηλαδή ήταν πολύ τρομακτική η στιγμή», είπε ο 20χρονος που είδε το ταχύπλοο να κινείται κατά πάνω τους, μιλώντας στο Star.

Ο νεαρό περιέγραψε το πώς εκείνος και ο φίλος του γλίτωσαν την τελευταία στιγμή, ενώ ψάρευαν στην περιοχή Φαράγγι κοντά στον όρμο του Κορθίου στην Άνδρο.

«Εμείς ήμασταν σε μια απόσταση 15-20 μέτρα από την ακτή και ψαρεύαμε. Είχαμε τη σημαδούρα μας μαζί μας, δεμένη πάνω στον Θοδωρή, σε μια απόσταση 10 μέτρων. Και ενώ ο Θοδωρής έδενε το ψάρι στο σώμα του και κοιτούσε τον βυθό άκουσα τη μηχανή του φουσκωτού και σήκωσα το κεφάλι μου και είδα ένα φουσκωτό να κατευθύνεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα και ήταν σε μια απόσταση 30 με 40 μέτρα», είπε ο φίλος του 15χρονου.

«Άρχισα να φωνάζω με όλη μου τη δύναμη και να κουνάω το δεξί μου χέρι στον αέρα. Δε γίναμε αντιληπτοί από τον χειριστή του σκάφους. Συνέχισε να κατευθύνεται προς τα πάνω μας, δεν άλλαξε πορεία, ούτε μείωσε ταχύτητα και απευθείας έπιασα με το αριστερό μου χέρι το Θοδωρή, που δεν είχε καταλάβει ακόμα ότι έρχεται καταπάνω μας ένα σκάφος. Τον τράβηξα με όλη μου τη δύναμη προς τα δεξιά μου για να απομακρυνθούμε από το σημείο».

Όπως περιέγραψε, τα επόμενα λεπτά ήταν εφιαλτικά καθώς από τη μία προσπαθούσε να κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας τον Θοδωρή που αιμορραγούσε και από την άλλη έκανε σήμα στον χειριστή του σκάφους να τον βοηθήσει για να τον μεταφέρουν στη στεριά.

«Γιατί μου έκοψαν το χέρι;»

Ο Θοδωρής, σοβαρά τραυματισμένος στο χέρι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αργά το βράδυ με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ.

Ο 15χρονος βρισκόμενος σε σοκ το μόνο που κατάφερε να πει κοιτάζοντας το χέρι του ήταν: «Γιατί μου έκοψαν το χέρι»; Σύμφωνα με το Star, οι γιατροί της μικροχειρουργικής άνω άκρου στο ΚΑΤ που χειρούργησαν τον 15χρονου θεωρούν τα επόμενα δύο 24ωρα κρίσιμα, καθώς, αν και η επέμβαση ήταν επιτυχημένη, χρειάζεται χρόνος ώστε να αρχίσει το χέρι του παιδιού να αιματώνεται. Η πρόσκρουση στην προπέλα του σκάφους είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ζωτικής σημασίας όργανα στο χέρι.

H άμεση αντίδραση του φίλου του του έσωσε τη ζωή καθώς ενδέχεται να τον είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Τα χτυπήματα που φέρει από την προπέλα είναι κατά μήκος του αριστερού του χεριού.

Στο προσωπικό του νοσοκομείου ο 15χρονος ανέφερε: «Δεν κατάλαβα πως ακριβώς συνέβη. Εγώ και ο φίλος μου βρισκόμασταν στη θάλασσα όταν ξαφνικά πέρασε από πάνω μας το σκάφος. Ο φίλος μου αντέδρασε και με τράβηξε».

Ο 33χρονος χειριστής του σκάφους συνελήφθη και με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.