Καθυστέρηση στην απολογία του 22χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας - Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του

Σε νέα αναβολή φαίνεται να οδηγείται η απολογία του 22χρονου Πακιστανού κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας, ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραιτήθηκε των καθηκόντων του ο συνήγορος που διορίστηκε από συγγενικά πρόσωπα του φερόμενου ως δράστη για την υπεράσπισή του.

Ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της ανήλικης, οδηγήθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ανακριτικό γραφείο για να δώσει εξηγήσεις σε όσα του καταλογίζονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία, αλλά και για την προσπάθειά του να διαφύγει από την χώρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορός του φέρεται να παραιτήθηκε της υπεράσπισης του νεαρού αλλοδαπού και έτσι η δικαστική λειτουργός φαίνεται να αναζητά δικηγόρο από τον κατάλογο του ΔΣΑ ώστε να του αναθέσει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Με βάση την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του φερόμενου ως δράστη, η οποία υπογράφηκε από τον εισαγγελέα το Σάββατο το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να έχει απολογηθεί έως και αύριο για την ανθρωποκτονία, καθώς λήγει το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για την απολογία του.

Έτσι παραμένει άγνωστο αν η δικαστική λειτουργός, αφού ορίσει αυτεπάγγελτα συνήγορο, θα ορίσει την απολογία για αύριο ή αν θα προτιμήσει η όλη διαδικασία να ξεκινήσει αργότερα σήμερα, αφού ενημερωθεί ο νέος συνήγορος για την δικογραφία.

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Είχε απορριφθεί το αίτημα του 22χρονου για άσυλο

Αίτημα ασύλου είχε καταθέσει, τον Ιούλιο του 2021, ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο νεαρός είχε καταθέσει πέρσι τον Ιούλιο αίτημα για άσυλο, ωστόσο μέσα σε 15 μέρες και εν συνεχεία ο ίδιος κατέθεσε εκ νέου εκπρόθεσμη προσφυγή.

Η άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Μετανάστευσης:

«Διευκρινίζεται ότι ο αλλοδαπός, φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης, έχει καταθέσει μια φορά αίτημα Ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, αίτημα το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί. Αίτημα επί του οποίοι κατέθεσε μεταγενέστερα εκπρόθεσμη προσφυγή. Στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο».

Ο 22χρονος Πακιστανός εμφανιζόταν στις Αρχές με διαφορετικά ονόματα και είχε δώσει διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, όμως από τα δακτυλικά αποτυπώματα είχε προκύψει ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Ο 22χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ εντύπωση προκαλεί η ευκολία της διαφυγής στη Θεσσαλονίκη και η εισχώρησή του σε γκρουπ παράνομων μεταναστών που πέρασαν στα σύνορα. Για αυτό και διεξάγεται έρευνα για όσους του παρείχαν κρυψώνες και διευκολύνσεις, αλλά και για τον τρόπο που επικοινώνησε με παράνομους διακινητές.