Μαρία Αραβανή: Η πρώτη των πρώτων στη Λευκάδα – 3η στο Eθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Μαρία Αραβανή του Κωνσταντίνου έγραφε το μηχανογραφικό της. 22.485 (μαζί με το σχέδιο) τα μόρια που συγκέντρωσε χτυπώντας όλα τα κοντέρ, όπως μας είπε και ο διευθυντής της στο 2ο Πειραματικό Λύκειο της Λευκάδας, Κώστας Αραβανής.

Η Μαρία Αραβανή δεν είναι μόνο η πρώτη των πρώτων στη Λευκάδα είναι και η 3η στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε όλη την Ελλάδα. Μια μεγάλη στιγμή για την εκπαίδευση γενικότερα στον τόπο μας. Μια διάκριση που κάνει χαρούμενη όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στην Λευκάδα με πρώτη φυσικά την οικογένειά της. Και δεν είναι τίποτε τυχαίο . Η Μαρία είχε ένα πολύ συγκεκριμένο στόχο από πολύ νωρίς. Και αυτός ήταν το Πολυτεχνείο γιατί το πρότυπό της ήταν ο εξαίρετος πατέρας της , μηχανικός Κώστας Αραβανής. Ένας υπέροχος επιστήμονας, ένας διακριτικός άνθρωπος που κατάφερε με ένα μοναδικό τρόπο να γίνει πρότυπο για τα παιδιά του.

Το lefkadapress μίλησε με την Μαρία η οποία δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της. Αλλά ακόμη και σήμερα που τα βλέμματα έχουν στραφεί επάνω της όχι μόνο στη Λευκάδα , μιλάει συγκροτημένα και σεμνά:

Για μένα ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά κυρίως στην αρχή της γιατί έπρεπε να οργανωθώ και να αφιερώσω μεγάλο χρόνο της καθημερινότητάς μου στο διάβασμα. Στην πορεία είδα ότι καλώς το έκανα αυτό από την αρχή γιατί , ευτυχώς, προς το τέλος δεν είχα κενά και μπορούσα να χαλαρώσω και να αντιμετωπίσω με μεγαλύτερη ψυχραιμία τις εξετάσεις. Είναι σίγουρα μια προσπάθεια που σου στερεί πολλά πράγματα από την καθημερινότητά σου, ειδικά όταν είσαι νέος, αλλά αξίζει.

Περιμένατε την 3η Θέση πανελλαδικά ;

Να πω την αλήθεια δεν την περίμενα αλλά κατά βάθος ήλπιζα να έχω φτάσει τόσο ψηλά. Είμαι τόσο χαρούμενη γι αυτό . Είναι και μια ανταμοιβή για την οικογένειά μου που ήταν συνέχεια στο πλευρό μου αλλά και για τους καθηγητές μου που με στήριξαν τόσο πολύ και σε όλους όσους πίστεψαν σε μένα.

Είχατε πολλές δυσκολίες ;

Είχα φυσικά . Οι δυσκολίες ήταν πολλές . Περισσότερο από όλα με δυσκόλεψε το μάθημα της Χημείας που είχε πάρα πολύ ύλη . Όμως το δούλεψα πολύ και τελικά κατάφερα να γράψω 19,9 στη Χημεία.

Τι θα έλεγες στους συμμαθητές σου που πάλεψαν και ανταμείφτηκαν ή και κάποιοι δεν τα κατάφεραν;

Ότι θέλει κόπο και προσπάθεια αλλά στο τέλος το συναίσθημα είναι υπέροχο. Εύχομαι σε όλους να έχουν ανταμειφθεί με την σχολή της επιλογής τους. Η ζωή είναι μπροστά μας και όλοι κάποια στιγμή βρίσκουμε τους στόχους μας.

Πηγή: lefkadapress.gr