Σπάτα: Νέα στοιχεία και μια κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα για το θάνατο του 22χρονου Βρετανού

Διαψεύδουν σενάρια και δημοσιεύματα για το θάνατο του 22χρονου Τζακ στα Σπάτα, αυτόπτες μάρτυρες αλλά και οι έρευνες των αρχών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες  διαψεύδεται κατηγορηματικά ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail σύμφωνα με το οποίο οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο νεαρός να επέτρεψε στο ελικόπτερο για να πάρει το κινητό που είχε ξεχάσει.

Η εφημερίδα επικαλείται, μάλιστα, δηλώσεις εκπροσώπου της ελληνικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, ωστόσο, το κινητό τηλέφωνο του άτυχου νεαρού, ο οποίος διαμελίστηκε από το στροφείο του ελικοπτέρου, βρέθηκε πίσω από τον έλικα. Το είχε δηλαδή μαζί του όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα, και επομένως δεν επέστρεψε στο ελικόπτερο για να το πάρει επειδή το είχε ξεχάσει.

 

Πιθανότατα μιλούσε ή έκανε άλλη χρήση του κινητού κι ενδεχομένως αποσπάστηκε η προσοχή του, πλησιάζοντας θανάσιμα το ελικόπτερο.

Υπάρχουν, ωστόσο, κι άλλα στοιχεία

Το ένα, σύμφωνα με πηγές που ερευνούν την υπόθεση, είναι ότι ακόμη κι αν ήθελε να πάει να πάρει το κινητό ή κάτι που είχε ξεχάσει στο ελικόπτερο, δεν θα πήγαινε από την πίσω πλευρά, όπου ήταν εν λειτουργεία το στροφείο.

Θα πήγαινε από το κέντρο και από το σημείο που βρίσκεται η πόρτα του ελικοπτέρου, κι έτσι δεν θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του.

Ένα δεύτερο στοιχείο είναι ότι οι συνοδοί ασφαλείας, οι τεχνικοί εδάφους, έδωσαν πληροφορίες και οδηγίες στους επιβάτες για το που έπρεπε να μεταβούν, μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου.

Στη συνέχεια οι υπάλληλοι επέστρεψαν στο ελικόπτερο προκειμένου να το ετοιμάσουν για την επόμενη πτήση. Να δουν αν χρειάζεται καθαριότητα και να τακτοποιήσουν ό,τι χρειαζόταν. Επομένως, οδήγησαν το νεαρό και τους υπόλοιπους στο χώρο που έπρεπε να είναι και στη συνέχεια επέτρεψαν στο ελικόπτερο.

Ο μάρτυρας

Και ένα τρίτο στοιχείο είναι ένας αυτόπτης μάρτυρας που είδε όλο το τραγικό δυστύχημα. Πρόκειται για έναν πιλότο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το ελικόπτερο και είδε από το τζάμι τις κινήσεις που έγιναν. Φέρεται να φώναξε στον 22χρονο Τζακ: «Που πας, σταμάτα, μην πηγαίνεις προς τα εκεί».

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας είδε το νεαρό να πηγαίνει προς το ελικόπτερο και μπορεί να περιγράψει το σκηνικό που οδήγησε στον αδόκητο χαμό του Βρετανού. 

Τέλος, ένα στοιχείο που εξετάζουν οι αρχές είναι οι πληροφορίες ότι τα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο, μαζί και ο 22χρονος, απέφυγαν, μετά το δυστύχημα, τις αστυνομικές αρχές.

Όλα τα κομμάτια του παζλ βλέπουν οι αρχές προκειμένου να καταλήξουν στα αίτια της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει και την Ελλάδα και τη Βρετανία.

Ο 22χρονος γόνος πλούσιας οικογένειας, έχασε τη ζωή του και οι οικείοι του ζητούν απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Daily Mail, εκπρόσωπος της Αστυνομίας μίλησε στην εφημερίδα και είπε: «Η έρευνά μας συνεχίζεται, αλλά ένας από τους σημαντικότερους τομείς που διερευνούμε είναι ότι ο Τζακ ξέχασε το κινητό του τηλέφωνο στο ελικόπτερο και γι’ αυτό επέστρεψε ξαφνικά σε αυτό. Είμαστε ακόμη στη διαδικασία ολοκλήρωσης των συνεντεύξεων μας, αλλά αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι, λίγες στιγμές πριν σκοτωθεί. Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνά μας, θα στείλουμε τον φάκελο στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα υπάρξουν κατηγορίες» αναφέρει ο εκπρόσωπος.

Η εφημερίδα συνεχίζει το άρθρο της με τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Ιωάννη Κονδύλη σε τοπικό μέσο.

«Από τις μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, δεν φαίνεται από πουθενά ότι ο νεαρός ήθελε να βγάλει selfie. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι ο 22χρονος κρατούσε ένα κινητό τηλέφωνο και το είχε στο αυτί, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν μιλούσε ή απλώς επέστρεφε για να πάει με τους φίλους του».

Υπενθυμίζεται πως χθες η αδερφή του αδικοχαμένου 22χρονου απέρριψε κατηγορηματικά τις θεωρίες που ήθελαν τον αδερφό της να βγάζει selfie.