Τα σενάρια για τον θάνατο του 22χρονου Τζακ στα Σπάτα - Τι λένε οι φίλοι του για το φρικτό δυστύχημα

Σ εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας και της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχήματων και Ασφάλειας Πτήσεων για τα αίτια του φρικτού δυστυχήματος στο ελικοδρόμιο των Σπατών, το βράδυ της Δευτέρας, με θύμα τον 22χρονο Βρετανό.

Διαφορετικές είναι οι μαρτυρίες για τον θάνατο του Τζακ Φέντον, του 22χρονου που έχασε τη ζωή του με φρικτό τρόπο στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, όταν πλησίασε το πίσω μέρος του ελικοπτέρου Bell 407 ενώ ο κινητήρας του ήταν ακόμη ενεργοποιημένος.

Οι φίλοι του 22χρονου Τζακ Φέντον, σύμφωνα με την Daily Mail, απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι o άτυχος νεαρός είχε αποσπαστεί από το τηλέφωνό του λίγες στιγμές πριν τραυματιστεί θανάσιμα από τον περιστρεφόμενο έλικα.

Μιλώντας στη βρετανική Daily Mail, 20χρονος φίλος του Τζακ Φέντον, ο οποίος επέβαινε στη μοιραία πτήση, δίνει τη δική του εκδοχή για το θάνατο του άτυχου νεαρού, διαψεύδοντας πως ο 22χρονος έχασε τη ζωή του για μια selfie.

«Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ με το τηλέφωνο έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο. Αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν ήταν στο τηλέφωνό του. Το γιατί γύρισε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου δεν ξέρω», δήλωσε ο νεαρός Βρετανός.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, Έλληνες ερευνητές ισχυρίστηκαν χθες ότι ο φοιτητής του Oxford Brooks αφού αποβιβάστηκε με ασφάλεια έτρεξε ξανά στην άσφαλτο για να μπορέσει να βγάλει μια selfie, παρά τις προειδοποιήσεις του πληρώματος, και κατά λάθος έπεσε πάνω στον περιστρεφόμενο έλικα. Ωστόσο ο Τζακ Στάντον Γκλίβς, 20 ετών, που βρισκόταν στο ελικόπτερο μαζί με τους φίλους του Τζέιμς Γουίμπσλι, 19 ετών, και τον πρώην φοιτητή του Πανεπιστημίου Bournemouth, Μάξ Σάβατζ, 20 ετών, απέρριψαν την εκδοχή της αστυνομίας και του πιλότου για τα γεγονότα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων δήλωσε από την πλευρά του στην Dailymail ότι “μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε μας είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και περπατούσε γρήγορα προς το ελικόπτερο, αψηφώντας το πλήρωμα εδάφους που του φώναζε “Σταμάτα, σταμάτα!”.

Από την πλευρά της, η εταιρεία που διαχειρίζεται το ελικοδρόμιο, υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια της προσγείωσης τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αποβίβασης από το ελικόπτερο και όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

jack_fenton_in__4_

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του Βρετανού

Εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σχετικά με το τραγικό δυστύχημα σε ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα έναν 22χρονο Βρετανό τουρίστα.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου και οι δύο τεχνικοί εδάφους που συνελήφθησαν από την Αστυνομία αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, μέχρι την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας.