Φωτιά στον Έβρο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να σωθεί το δάσος Δαδιάς

Με το πρώτο φως της ημέρας, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής.

291 πυροσβέστες, 65 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροπλάνα και 4 ελικόπτεραεπιστρατεύτηκαν στην μάχη για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στον Έβρο, που ξέσπασε χθες στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου.

Η φωτιά εξαπλώθηκε επικίνδυνα νοτιοδυτικά, απειλώντας το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση και ώριμο πευκοδάσος και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της.

Η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με χθες, ενώ το γεγονός ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν φυσούσε στην περιοχή, φαίνεται πως βοήθησε τις επίγειες δυνάμεις να αρχίσουν να έχουν αποτελέσματα στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

Για να ανακόψουν την απειλητική εξάπλωση της φωτιάς δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες στη δυτική και τη νότια πλευρά του μετώπου.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Eπίσης, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ξενοκράτης» και τίθεται σε άμεση επιφυλακή ο στρατός προκειμένου να συνδράμει άμεσα.