Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκένωση στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης - Έφτασαν οι φλόγες

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά στην Πεντέλη. Έκκλήση απηύθυνε το προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης λόγω δεξαμενών οξυγονού που αν τυλιχθούν στις φλογές θα προκληθούν μεγάλες εκρήξεις.

Στις 21:30 έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις στο νοσοκομείο.

Από το υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου. Απομακρύνθηκαν 36 άρρωστα παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο παίδων και 19 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Κάποια από τα παιδιά θα διακομιστούν στο Αγλαΐα Κυριακού. Δύο από αυτά διακομίστηκαν με κινητές ιατρικές μονάδες του ΕΚΑΒ από τη ΜΕΘ του Παίδων προς το Αγλαΐα Κυριακού.

Από το Αναρρωτήριο Πεντέλης μεταφέρονται 35 παιδιά στο Ίδρυμα Μητέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της πυροσβεστικής ο αέρας στο βουνό κάνει συνέχεια στροβιλισμούς και γυρνάει κατευθύνσεις στην πυρκαγιά συνεχώς.

Φλόγες στο εκκλησάκι μέσα στο Παίδων Πεντέλης

Νοσοκομείο Παίδων

 

poulman__1_
poulman__2_
poulman__3_

Στις φόγες Ντράφι, η Ανθούσα, το Δασαμάρι και η Διώνη

 

Στις φλόγες είναι μια τεράστια περιοχή στο βουνό της Πεντέλης και συγκεκριμένα στο Ντράφι, τη γειτονική και συνορεύουσα Ανθούσα, το Δασαμάρι και τη Διώνη.

Οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι τα οκτώ μποφόρ.

Η περιοχή, για να αντιληφθούν όσοι δεν γνωρίζουν, είναι γεμάτη πεύκα, μέσω των οποίων η φωτιά μεταδίδεται σε χρόνο-ρεκόρ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 και μέσα σε τρεις ώρες επεκτάθηκε ταχύτατα σε Ντράφι, Ανθούσα, Δασαμάρι και Διώνη.

Αυτή την  ώρα, ένα από τα πιο επικίνδυνα μέτωπα της φωτιάς είναι στον δρόμο από Παλαιά Πεντέλη προς Άγιο Πέτρο και συγκεκριμένα ανατολικά από το μοναστήρι των Αγίων Ασωμάτων. Η φωτιά εκεί κινείται με νότια κατεύθυνση, αλλά, εάν οι άνεμοι γυρίσουν δυτικοί, τότε θα κατευθυνθεί προς το νοσοκομείο Παίδων και την Παλαιά Πεντέλη.

 

Πέντε λεπτά πριν από τις 21:00, αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα. Κατά πληροφορίες, στις συσκέψεις που έγιναν, οι μετεωρολόγοι επισήμαναν ότι μέχρι τις 2 τα ξημερώματα θα πέσουν κάπως οι άνεμοι, οπότε ίσως υπάρξει ένα «παράθυρο» ευκαιρίας να αντιμετωπιστεί η φωτιά.

Στις 21:45, η πυρκαγιά της Πεντέλης στο μέτωπο στην κορυφή προς Διόνυσο έχει μειώσει ταχύτητα, στο μέτωπο στα δυτικα και νότια προς Καλλιθέα έχει ένταση. Δεν υπάρχουν κλήσεις για άλλους εγκλωβισμένους.

Ελικόπτερο γεμίζει νερό από δεξαμενές δίπλα στο νοσοκομείο Πεντέλης (2)

 

Ελικόπτερο γεμίζει νερό από δεξαμενές δίπλα στο νοσοκομείο Πεντέλης

 

elikoptero-fwtia2__2_
elikoptero-fwtia2__3_

 

 

xartis

 

PHOTO-2022-07-19-20-14-11