Παρατείνεται ο βροχερός καιρός - Αναλυτική πρόγνωση

Αναλυτική πρόγνωση

Mπορεί μετά το χθεσινό ξέσπασμα η διαταραχή να απομακρύνεται από τη χώρα μας, ωστόσο η «ψυχρή λίμνη» είναι ακόμα παρούσα και θα συνεχίσει να μας απασχολεί και για τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ευρώπη θα μας απασχολήσει την Παρασκευή και το Σάββατο και μάλιστα θα είναι δύο πολύ επικίνδυνες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ έχει χρονική διάρκεια μέχρι την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά:

Η μέρα ξεκινάει με άστατο καιρό στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας και όσο θα πηγαίνουμε προς τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται περισσότερες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με έντονους κεραυνούς και χαλάζι. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, «τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν σε όλη τη χώρα, εκτός από τα δυτικά που θα κυριαρχήσει κυρίως ηλιοφάνεια».

Στην Αττική, μετά τη χθεσινή δραστηριότητα, ο καιρός έχει βελτιωθεί. Θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις, οι οποίες ίσως δώσουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες προς το απόγευμα προς τα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, αναμένεται ανάπτυξη ισχυρών καταιγίδων με έμφαση στην Χαλκιδική κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες αλλά και χαλαζοπτώσεις. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, μέχρι την Κυριακή αναμένουμε διαδοχικές κακοκαιρίες με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, καθώς έρχεται νέα «ψυχρή λίμνη» από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης. Τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

«Από την Κεντρική Ευρώπη υπάρχει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα μας απασχολήσει την Παρασκευή. Τα τελευταία προγνωστικά θέλουν την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι, δύο πολύ επικίνδυνες και δύσκολες ημέρες. Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να προστατευόμαστε από αυτά τα πολύ ισχυρά φαινόμενα που μπορεί να κρατάνε λίγο αλλά μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα», ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Επίσης, αναμένονται και πολύ ισχυροί άνεμοι τις αμέσως επόμενες ημέρες προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο οι οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.