Οι λεπτομέρειες της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή συζητήθηκαν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Οι λεπτομέρειες της ομιλίας Ζελένσκι στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου συζητήθηκαν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ συμφωνούν με την πρόσκληση για την ομιλία του Ουκρανού προέδρου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ αντιρρήσεις εξέφρασαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση και ενστάσεις το Μέρα 25.

Το ΚΚΕ με επιστολή του στον Πρόεδρο Κώστα Τασούλα αναφέρει ότι στηρίζει τον ουκρανικό λαό αλλά όχι τον Πρόεδρο του που έχει ευθύνες για τον πόλεμο στη χώρα του, ενώ η Ελληνική Λύση ανακοίνωσε ότι δεν θα παρευρεθεί, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός “καπέλωσε” τη Βουλή και ότι δεν ακολουθήθηκε η ορθή κοινοβουλευτική διαδικασία. Το ΜέΡΑ 25 θα εκπροσωπηθεί από έναν βουλευτή αλλά δεν θα παραστεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, επειδή επιθυμούσε την υποβολή ερωτήσεων στον Ουκρανό Πρόεδρο.

« Δεν κρίνουμε την πολιτική Ζελένσκι, η πρόσκληση είναι για να συμπαρασταθούμε στον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Η διαδικασία θα είναι σφιχτή, θα περιλαμβάνει μόνο 15λεπτη ομιλία του Ουκρανού προέδρου μέσω τηλεδιάσκεψης θα τον προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων covid στη χώρα μας τον τελευταίο μήνα δεν θα είναι 300 βουολευτές στην αίθουσα της Ολομέλειας αλλά 200, δεν θα ανοίξουν θεωρεία για τις διπλωματικές αντιπροσωπείες, ενώ έχουν προσκληθεί μόνο ο Ουκρανός, ο Γάλλος Πρέσβης και ο Πρύτανης διπλωματικού σώματος