Συναγερμός στην Ορεστιάδα - Εντοπίστηκε οπλοβομβίδα σε πολυκατοικία

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στις αρχές της Ορεστιάδας, μετά από τον εντοπισμό οπλοβομβίδας σε υπόγειο πολυκατοικίας στον οικισμό Παλιννοστούντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, το αντιαρματικό βλήμα φαίνεται να είναι εξωτερικά αλλοιωμένο, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος έκρηξης.

Το αντιαρματικό βλήμα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Μαρτίου, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβε την έγκαιρη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, ενημερώνοντας τους ενοίκους της πολυκατοικίας ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα διαμερίσματά τους, ώστε να είναι ασφαλείς κατά τη μεταφορά της οπλοβομβίδας.

Στο σημείο βρέθηκε  ασθενοφόρο για την εκκίνηση της επιχείρησης, ενώ περιμετρικά του χώρου αναπτύχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για προληπτικούς λόγους.

Άγνωστο παραμένει το πώς βρέθηκε η οπλοβομβίδα στο υπόγειο, ποιος το τοποθέτησε εκεί ή αν έχει κλαπεί από κάποια στρατιωτική μονάδα της περιοχής.