Πλεύρης: Δωρεάν έλεγχος των γυναικών με μαστογραφία από τέλος Μαρτίου

Δωρεάν διαγνωστικές προληπτικές εξετάσεις θα μπορούν σύντομα να κάνουν όλοι οι πολίτες της χώρας, στο πλαίσιο προγράμματος του υπουργείου Υγείας.

Στο τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσει το πρόραμμα “Φώφη Γεννηματά”, στόχος του οποίου είναι ο έλεγχος των γυναικών για καρκίνο του μαστού με δωρεάν μαστογραφία.
Οι δωρεάν εξετάσεις θα καλύψουν όλο τον πληθυσμό σταδιακά ενώ θα πραγματοποιούνται κυρίως σε ιδιωτικές μονάδες υγείας με τις οποίες θα συνάψει σύμβαση ο ΕΟΠΥΥ ανεξάρτητα από τις υπάρχουσες συμβάσεις. Τα κονδύλια για τις δωρεάν εξετάσεις θα προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Ήδη ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα και είναι έτοιμο να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού. Είναι το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός που θα φέρει και το όνομα της Φώφης Γεννηματά, όπου για πρώτη φορά εκμεταλλευόμενοι την άρτια λειτουργία της εμβολιαστικής κάλυψης και του εμβολιαστικού προγράμματος του πληθυσμού θα αποστέλλεται SMS σε πρώτη φάση σε 1.300.000 γυναίκες, προκειμένου να κάνουν τη δωρεάν μαστογραφία και αντιστοίχως τα αποτελέσματά τους να εξεταστούν από έναν γιατρό» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Economist.