Υπόθεση Νοvartis: Νέα προθεσμία έλαβε η Ελένη Τουλουπάκη

Νέα, τρίτη κατά σειρά προθεσμία, για τις 4 Απριλίου 2022, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της έλαβε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Κατά την προσέλευση της στον Άρειο Πάγο, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της Βασίλη Χειρδάρη, περίπου 30 άτομα, τα οποία ήταν συγκεντρωμένα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο φώναξαν «μπράβο Ελένη» φώναξαν υπό τον ήχο χειροκροτημάτων, με την ίδια να ανταποκρίνεται με χαιρετισμό. Κατά την αποχώρησή της και πάλι η κυρία Τουλουπάκη χειροκροτήθηκε από την ομάδα των συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος.